Liefde vervaagt al na drie jaar samenzijn

Lang werd beweerd dat na 7 jaar de romantiek bij koppels verdwijnt, maar recente cijfers tonen aan dat dit tegenwoordig al na drie jaar is. Door de druk van het moderne leven verwaarlozen geliefden elkaar, maken ze vaker ruzie en daalt hun libido.

Steeds meer koppels investeren in hun eigen interesses en gaan alleen op vakantie, ze lijken  niet meer te investeren in hun relatie. Relatie-experte Judie James vergeleek lange relaties met die van koppels die minder dan drie jaar samen waren. Daaruit blijkt dat partners die al lang samen zijn wekelijks gemiddeld 2,7 uur discussiëren, dat is bijna zes dagen van conflicten per jaar, dat is meer dan het dubbele bij kersverse geliefden.

Irritaties
De top 10 van dingen die de passie doden zijn gewichtstoename van de partner, geld, slechte hygiëne en slechte werkuren. Gevolgd door schoonfamilie, gebrek aan romantiek, drinkgewoonten, snurken, een fout stijlgevoel en slechte badkamergewoonten. Ze ontdekte dat spanningen duidelijk toenemen tegen de kaap van drie jaar samenzijn. Romantische gebaren als dinertjes, weekendjes weg, cadeautjes en bloemen nemen tegen dan af. 46 procent van degenen die nog niet lang samen zijn, genieten minstens twee keer per maand van een romantisch gebaar, in vergelijking met slechts 15 procent van degenen die drie jaar samen zijn. In een nieuwe relatie gaan koppels gemiddeld vier keer per maand uit eten, maar dit halveert na de kaap van drie jaar. Na vijf jaar is dat nog slechts een keer per maand.

Moeite doen
Koppels die meer dan vijf jaar samenzijn, doen minder moeite voor elkaar. Hun oudste stuk ondergoed was vier jaar oud, in vergelijking met twee jaar bij kersverse verliefden. Meer dan de helft van degenen in een nieuwe relatie hadden minstens drie keer per week seks, in vergelijking met 16 procent bij degenen die meer dan drie jaar samen waren. 55 procent van degenen in een lange relatie moesten hun romantische tijd samen plannen. Koppels spenderen minder tijd dan ooit samen, gemiddeld 13,9 uur per week. Een derde van degenen die langer dan drie jaar samen zijn, gaan twee avonden per week alleen uit. Meer dan de helft gaat alleen op vakantie. 45 procent zou graag de kans hebben om een week zonder partner te zijn.

Onbenullig
Relatie-experte Judi James: “Specifieke eigenschappen en gewoonten zijn vaak charmant wanneer we iemand voor het eerst leren kennen, maar rond de kaap van drie jaar kan dit als erg irritant beschouwd worden. Hoe je hiermee omgaat zal de doorslag geven of je relatie het overleeft. Iets onbenullig als snurken kan een belangrijk punt van conflict worden. Maar als je dit kan overwinnen en hierover communiceert, is er geen reden waarom je dit als koppel niet zou overleven.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?