besparen uit eten

Liefde van je date gaat door de maag

We kennen het gezegde allemaal ‘de liefde van de man gaat door de maag’. Geldt natuurlijk ook voor vrouwen, maar hoe zit het nou eigenlijk? Hoe belangrijk is eten in de liefde en tijdens het daten?

Sommige mensen zeggen dat wat er op je bord ligt een spiegel is van wie je bent: “Je bent wat je eet.”. Onderzoek van Heinz heeft uitgewezen dat culinaire voorkeur bij 95% van de Nederlanders een grote rol speelt bij partnerkeuze. Dus hoe maak je hier optimaal gebruik van?

Eten is liefde

Een van onze eerste levensbehoeftes is het onderhouden van ons lichaam met eten. Zodra je gegeten hebt, reageren je hersenen met een gevoel van voldoening en weldaad. Eten kan werken op systemen in je hersenen die ook betrokken zijn bij bepaalde aspecten van de liefde. Zo wordt je beloningssysteem geactiveerd zodra je een hapje neemt van je favoriete gerecht. Eten heeft dus niet alleen een functionele, maar ook een emotionele betekenis.

Aantrekkelijke date

Singles geven vaak aan dat ze het aantrekkelijk vinden als hun date goed kan koken. Ze gaan helemaal op in de gepassioneerde verhalen van de kok en laten hun smaakpapillen flink verwennen. Hier kun je natuurlijk optimaal gebruik van maken! Je hoeft geen sterrenkok te zijn om iets lekkers op tafel te toveren. Het belangrijkste is dat je aandacht aan je gerecht besteedt. Dit straalt zorgzaamheid en zelfvertrouwen uit. Kook bijvoorbeeld iets dat je zelf erg lekker vindt. Misschien heb je zelfs een leuke herinnering die je erbij kan delen om het diner een extra dimensie te geven!

Samen koken

Om hierop in te spelen kan het leuk zijn om samen te koken. Op deze manier kun je speels elkaar leren kennen. Probeer wel iets te kiezen dat jullie kookkunsten niet te veel overstijgt. Maak bijvoorbeeld samen een pizza! Mocht het gerecht toch niet helemaal perfect uit de verf komen, dan kunnen jullie hier tenminste samen om lachen.

No peppers!

Ben je een beetje onzeker over je vaardigheden in de keuken? Dan kun je van tevoren natuurlijk al voor jezelf of voor anderen oefenen. Vergeet vooral niet om het op de avond zelf simpel te houden. Je wilt natuurlijk wel tijd hebben om van je date te genieten en dat gaat moeilijk als je nog met je spaghetti aan het worstelen bent. Daarnaast is het slim om iets te maken waar de ander zich prettig bij voelt. Laat de extra chilipepers even achterwegen tot je weet waar hij of zij van houdt. Je eerste date is misschien niet het ideale moment om je crush te laten zweten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam