datingapp tinder honden

Liefde tussen hond en bazin hechter dan huwelijksband

Voor honden kan dierendag al niet meer stuk. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen (63%) voelt zich namelijk beter bij haar hond dan bij een levenspartner. Dat blijkt uit een social-mediaenquête door uitgeverij Lucht onder 1495 deelnemers.

Hond boven vrienden

Vrienden brengen het er nog slechter vanaf. Maar liefst 74% van de (voornamelijk) vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek zeggen dat ze liever tijd met hun hond doorbrengen dan met vrienden.

Terug naar gevoel

‘Deze uitslag verbaast me niets’, zegt kynologisch gedragstherapeut  en hulphondencoach Sandra Dekker. ‘Een hond is van onschatbare waarde voor iedereen. De meeste mensen zitten teveel in hun hoofd en zijn druk met dingen die moeten of verwacht worden. Honden brengen je terug naar je gevoel en naar wie je werkelijk bent. Ze accepteren je vervolgens onvoorwaardelijk.’ Dekker is auteur van het boek Een hond helpt iedereen.

Hond en gezondheid

Honden zijn ook goed voor onze gezondheid blijkt uit het social-mediaonderzoek. Maar liefst 95% van de ondervraagden voelt zich minder eenzaam en gelukkiger dankzij hun hond. Ruim 88% zegt bovendien dat hun hond zorgt voor een flinke portie dagelijkse beweging. Eerlijkheid, respect en onvoorwaardelijke vriendschap maken de band tussen hond en bazin zo hecht stellen de deelnemers.

Ultieme ontspanning

’De liefde tussen hond en baas is ultieme ontspanning’, verklaart Sandra Dekker. ‘Lekker samen op de bank in alle rust, zonder dat je iets tegen elkaar hoeft te zeggen’.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.