liefde op latere leeftijd
1 October 2017

Liefde op latere leeftijd

Wanneer je al wat ouder bent dan wil dat natuurlijk niet zeggen dat je niet graag nog een nieuwe mooie liefde zou willen ontmoeten! Zo vergaat het ook Jane Fonda en Robert Redford in de film: Our Souls at Night.

Bijna veertig jaar na The Electric Horseman (1979) staan Hollywoodlegenden Jane Fonda (79) en Robert Redford (81) weer samen voor de camera. In het filmdrama Our Souls at Night, dat onlangs in Venetië zijn wereldpremière beleefde, bewijzen de sterren dat liefde op latere leeftijd toch nog mogelijk is.

Tere liefdesrelatie

Al in de eerste scène van de Nextflixfilm Our Souls at Night vraagt Jane Fonda aan haar buurman Robert Redford, met wie zij tot nu vluchtig contact had, recht op de man af: ,,Wil je met mij naar bed?” Niet om de seks voegt zij er meteen aan toe, maar vooral om samen te slapen. Zonder bijbedoelingen dus. Zo begint een tere, breekbare liefdesrelatie die aantoont dat ware, onbaatzuchtige liefde op late leeftijd zeker mogelijk is.

Filmsterren

,,Ik wilde nog een keer een film met Jane voordat ik sterf”, zei Redford vandaag gekscherend in Venetië. ,,Bovendien wilde ik een romantische film maken over oudere mensen die er in het huidige bioscoopaanbod bekaaid afkomen”, aldus de acteur die de film zelf produceerde. Jane Fonda had een ander motief om de rol te spelen. ,,In onze vorige films speelde ik vrouwen die hun handen niet thuis konden houden als zij met Robert in contact kwamen. Ik wilde ondervinden of dat nog steeds het geval is. Het antwoord is ja.”

Duidelijke band

De twee zitten tijdens de persconferentie naast elkaar. Fonda is gekleed in een wit broekpak. Redford draagt een overhemd dat hij halverwege het gesprek uittrekt. Hij houdt zijn witte T-shirt aan. Fonda raakt hem een paar keer aan om haar woorden te onderstrepen. De twee hebben een duidelijke band. De actrice komt er rond voor uit dat zij sinds hun eerste film Barefoot in the Park (1967) verliefd op hem is. ,,Als Robert ergens verscheen keken alle vrouwen om. Ik wist toen al dat hij een grote ster zou worden.”

Seksscène

Het hoogbejaarde liefdeskoppel uit Our Souls at Night gaat op den duur ook echt met elkaar naar bed. Fonda: ,,Maar de seksscène duurde wat mij betreft veel te kort. Robert houdt er niet zo van om die te spelen. Kijk, seks op latere leeftijd is zeker mogelijk. Misschien is het zelfs beter. Want wat heb je als oudere te verliezen?”

Met de liefde in haar eigen leven heeft Jane Fonda op haar huidige leeftijd een gecompliceerde verhouding. De actrice gaf onlangs te kennen dat zij op jonge leeftijd seksueel was misbruikt. Ook heeft zij in haar begintijd in Hollywood veel producenten meegemaakt die met haar naar bed wilden in ruil voor een filmrol. Met de mannen in haar leven trof zij het ook niet. Huwelijken en affaires waren tot mislukken gedoemd. Onder meer met de tirannieke CNN-oprichter en miljardair Ted Turner en filmregisseur Roger Vadim.

Turbulent leven

Eeuwigdurende liefde heeft Fonda in haar turbulente leven nooit meegemaakt. Om nog maar te zwijgen over haar verkrampte verhouding met haar vader Henry Fonda, een gerespecteerd acteur (The Grapes of Wrath, Once Upon a Time in the West) die – aldus zijn dochter – thuis een hardvochtige en kille man was. Haar moeder pleegde zelfmoord toen Jane net 12 jaar oud was geworden. En ook met haar gezondheid heeft de bijna 80-jarige veel getobd. Zij heeft een kunstheup en kunstknie. Haar standaardgrapje is dan ook: ,,Ik heb meer staal in mijn lijf dan de bionische vrouw.”

Liefde

Wat is de boodschap van Our Souls at Night? Fonda hoeft er niet lang over na te denken. ,,Aan het einde van je leven maakt het niet uit hoeveel prijzen je hebt gewonnen of hoeveel geld je op de bank hebt staan. Belangrijk is of je kinderen van je houden. Of je vrienden. Het ergste wat je je als mens op je sterfbed kan realiseren is dat je te weinig liefde hebt gegeven aan je dierbaren. Daar gaat deze film over.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie