overwerken excuus vreemdgaan

Liefde op de werkvloer

Relaties die op het werk ontstaan zijn tegenwoordig geen zeldzaamheid meer. Uit diverse onderzoeken blijkt zelfs dat de kans om een nieuwe liefde op het werk te ontmoeten net zo groot is dan in een café of via de vriendenkring.

Intensief contact
De stijgende toename van vrouwen op de arbeidsmarkt verklaart maar een deel van deze ontwikkeling. Een groot deel van het leven op het werk doorbrengen in combinatie met de steeds vaker georganiseerde bedrijfsuitjes en borrels dragen bij aan een intensiever en persoonlijker contact tussen collega’s. Dit leidt in toenemende mate tot intieme relaties op de werkvloer.

Bedrijven ‘not amused’
Hoe kijken de bedrijven aan tegen deze ontwikkelingen? Verliefd worden op een collega kunnen ze moeilijk verbieden, laat staan voorkomen. Toch worden liefdesrelaties tussen werknemers door hen beslist niet toegejuicht.

Relaties tussen mensen op topposities wordt nog steeds als ‘not done’ ervaren. Men is hier uiteraard bang voor het uitwisselen van vertrouwelijke informatie tussen de lakens. Verder worden ‘vrees voor verlies van productiviteit’ en ‘irritaties bij collega’s’ als belangrijke nadelen aangevoerd. Ook als een relatie onverhoopt voorbij gaat is men bang voor een verminderde inzet.

Uit het hart, in het oog
Hoewel tal van mensen hun partner vinden op de werkvloer blijken de meeste liefdesrelaties maar een kort leven beschoren. Als men niet goed om weet te gaan met de breuk kan dit zeker nadelige consequenties met zich meebrengen. Een vertroebelde werksfeer is namelijk ook niet alles. En er moet tenslotte nog wel gewerkt worden. Ben je toch echt verliefd geworden op je collega? Lees dan de volgende tips.

Tips om liefde & werk met elkaar te combineren:

1. Probeer avontuurtjes en relaties binnen dezelfde afdeling of kantoor zoveel mogelijk te voorkomen.

2. Zorg dat je zeker weet dat het een ‘echte liefde’ is voordat je deze relatie op het werk bekend maakt. De liefde heeft soms een heel korte houdbaarheidsdatum.

3. Als je werkelijk meent dat dit de ware liefde is, maak de verhouding dan zo officieel mogelijk. Een geheime relatie geeft aanleiding tot veel meer roddel en rivaliteit. Mensen die getrouwd zijn worden beter geaccepteerd.

4. Vermijd zoenen, knuffelen, intieme aanrakingen en openlijke affectie op het werk: anderen kunnen hier zich echt behoorlijk aan storen.

5. Vraag indien mogelijk een overplaatsing aan naar een andere afdeling, vestiging of tak van het bedrijf.

6. Als je toch koste wat kost op je plek wilt blijven, moet je je niet laten overdonderen door interne reglementen. Je kunt niet zonder geldige reden worden overgeplaatst.

7. Als je hiërarchisch zwak staat, moet je tactisch sterk zijn. Versta de kunst je relaties goed te gebruiken.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.