bericht na eerste date

Liefde op de werkvloer: spannend maar riskant

Twee derde van werknemers is wel eens verliefd geweest of heeft een liefdesverklaring gekregen op het werk, zo blijkt uit onderzoek van Unique. Uit al deze amoureuze perikelen op het werk ontstaan relaties.

Hoe ga je daar als stel mee om en wat moet je wel of niet doen?

1) Als je baan erg belangrijk voor je is en je nergens anders kan werken, dan zou dat een overweging kunnen zijn om er niet aan te beginnen. Er kunnen namelijk allemaal complicaties ontstaan naar aanleiding van jullie relatie of het beëindigen ervan.

2) Meld het zo spoedig mogelijk aan je leidinggevende. Mocht er sprake zijn van belangenverstrengeling dan kunnen de nodige maatregelen genomen worden en kun je ontslag vermijden.

3) Zoek zo spoedig mogelijk een andere baan of vraag om overplaatsing. Dat geeft je meer vrijheid om de relatie te beëindigen als je dat zou willen. En kun je privé en werk beter gescheiden houden.

4) Het voordeel van een relatie op het werk is, dat als je het over je werk hebt, hij je gelijk begrijpt.

5) Probeer belangenverstrengeling te voorkomen. Laat jezelf niet voortrekken. Dan krijg je onenigheid en roddels in het team. Speel open kaart met het team waarin je werkt. Maar beter is het misschien om overplaatsing te vragen. Het beperkt je in je carrièrekansen.

6) Toon geen overdreven genegenheid naar elkaar. Probeer gespreksonderwerpen van thuis te vermijden, tenzij het lunchtijd of koffietijd is en er geen andere collega’s bij zijn. Als er wel collega’s bij zijn, hou het dan kort.

7) Seks op het werk is vaak reden voor ontslag. Het is heel spannend, dat wel! Maar als je ontslag niet kunt veroorloven, dan kun je het beter niet doen. Of je moet zeker weten, dat je niet betrapt kunt worden. Maar dan is het uiteraard veel minder spannend.

8) Doe niet te klef, ook al heb je de neiging het wel te doen. Het is storend voor anderen. Behandel je partner zoals je met jouw collega om zou gaan.

9) Samenwerken met je geliefde is best ingewikkeld. Je raakt vaak te snel en te persoonlijk betrokken bij de werkzaamheden van je partner. Probeer elkaar niet te veel op de huid te zitten en wees niet te kritisch op elkaar. Dan houd je het langer leuk samen!

Best ingewikkeld dus, een relatie op het werk. Je brengt veel tijd door op het werk en de kans dat je dus iemand op het werk tegenkomt met wie het klikt, is dan ook groot. En andere mogelijkheden om iemand tegen te komen kunnen beperkt zijn.

Zijn er meer leuke banen dan leuke mannen?  Dan is de keus snel gemaakt.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!