succes eerste date
22 August 2016

Liefde ontstaat op het vierde gezicht

Droom jij er ook weleens van om je liefde te vinden op het eerste gezicht? Lekker romantisch zoals in de film? Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat liefde op het eerste gezicht helemaal niet zo vaak voorkomt. Hoe vaker we iemand zien, hoe leuker en aantrekkelijker dat we hem of haar gaan vinden zo blijkt uit het experiment

Aantrekkelijk

Onderzoekers aan het New Yorkse New York State verzamelden foto’s van gezichten. Deelnemers van het onderzoek beoordeelden ze op aantrekkelijkheid op een schaal van 9 punten. Vervolgens selecteerden de wetenschappers 112 van die beelden waarvan de helft als aantrekkelijk beoordeeld werden.¬† 22 vrijgezelle mannen en vrouwen kregen deze beelden te zien en moesten opnieuw aangeven of deze personen aantrekkelijk waren.

Experiment

De wetenschappers herhaalden het experiment met dezelfde deelnemers en dezelfde foto’s, maar in een andere volgorde. Tijdens deze twee ronde scoorden de aantrekkelijke gezichten nog beter. En een hersenscan toonde een grotere piek aan in twee verschillende types van hersengolven die gepaard gaan met opwinding.

Verliefd

Psycholoog Ravi Thiruchselvam besluit: “De uitkomst van dit experiment verbaasde ook de deelnemers zelf. Ze voelde zich meer aangetrokken tot anderen nadat ze de persoon meerdere keren gezien hadden. Zelfs wanneer er aanvankelijk helemaal geen aantrekkingskracht was. Verliefdheid moet dus groeien en liefde op het eerste gezicht is erg zeldzaam. Herhaling is een belangrijke factor in het proces van verliefd worden.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie