Liefde na je 50e zo’n gedoe?

Vrouw, de 50 gepasseerd en opnieuw alleen. Single zoals het tegenwoordig heet. Hoewel je absoluut geen zin hebt om de rest van je leven alleen te blijven heb je ook geen zin om je te begeven in die dating jungle waar je over hebt gehoord. Dus wat te doen wanneer je opeens weer alleen bent?

Of je na al die jaren ‘trouwe dienst’ in de relatie verlaten bent door je ex-partner of om wat voor reden dan ook jullie lange huwelijk zelf hebt beëindigd doet er eigenlijk niet zoveel toe; je bent weer alleen en je staat voor de uitdaging om je leven opnieuw vorm te geven. Tuurlijk; je hebt kinderen, lieve vrienden, een leuke baan en dus collega’s, je gaat braaf naar de sportles of tennisclub en je leeft je leven zoals je altijd gedaan hebt. Best prima allemaal. Alleen… wel zonder partner. Zeker niet altijd een gemis maar om nou de rest van je leven alleen te blijven, dat gaat je ook wat ver. Je stapt toch iedere avond alleen in dat grote bed, zit te prakkiseren wat je dit jaar met de vakantie gaat doen en hoopt eigenlijk dat je gewoon ‘spontaan een keertje’ iemand ontmoet die in hetzelfde schuitje zit als jij en waarmee het klikt. Maar wanneer dan hè..

Pubers en mantelzorg

Want naast dat gewone leven is de kans groot dat je kinderen hebt in de puberleeftijd, en ouders die de mantelzorgleeftijd hebben bereikt. Je leven is eigenlijk overvol! Je moet alle zeilen bijzetten om die pubers in het gareel te houden en dat valt in je eentje zonder die partner nog lang niet altijd mee. Ze voelen feilloos aan dat jij niet ‘op je best’ bent en maken daar gehaaid gebruik van. Om over die ouders nog maar te zwijgen. Natuurlijk doe je wat je kunt, met alle liefde en plezier die je in je hebt, maar wanneer je ’s avonds na een lange dag vol van plichtplegingen weer alleen in je bedje kruipt vraag je je af waar je in hemelsnaam de tijd vandaan moet halen om iemand spontaan te ontmoeten!

Actief in de liefde

Laat staan actief  te moeten zijn in de liefde. Daten, afspraakjes maken, tijd te investeren om die ene die je leuk vindt om écht beter te leren kennen. Het is niet alleen tijdrovend maar ook spannend en soms zelfs ingewikkeld. Want daten betekent je openstellen, je opnieuw willen en durven binden aan een ander. Wanneer je vertrouwen in relaties een fikse deuk heeft opgelopen is dat een serieuze uitdaging. En dan heb je ook nog zoiets als seks! Als vrouwelijke vijftiger zit je ongetwijfeld in de overgang en dat maakt menigeen extra onzeker. Opvliegers, hangende borsten en overtollige kilo’s zijn niet echt een boost voor je zelfvertrouwen en kan een belemmering vormen wanneer je een nieuwe relatie wilt aangaan. Kortom; opnieuw beginnen na je 50ste, dat valt zeker nog niet altijd mee.

Hoop doet leven!

Maar er is hoop! Natuurlijk; want anders zou er toch niemand meer gelukkig worden in de liefde? Velen zijn je voorgegaan en daar kun je wat van leren. Het spreek voor zich dat er geen universeel ‘dating advies’ is voor single  vrouwen van boven de 50’ maar… misschien dat je iets hebt aan onderstaande vijf hints.

5 hints voor de 50+ single

# Ben je toe aan daten maar heb je (nog) geen idee waar je moet beginnen? Op Singlessite.nl vind je heel veel datingtips en adviezen voor ‘herintredende singles’ net als jij. Die helpen je vast op weg. Er zijn gespecialiseerde datingsites voor singles van 50+ maar je kunt je ook inschrijven bij een ‘gewone datingsite’ of een relatiebureau. Over alle voor en nadelen van datingsites versus relatiebureaus lees je hier meer. 

# Besef dat de mannen waarmee je gaat daten ongeveer van jouw leeftijd zijn en doorgaans ook niet super strak uitzien. Bereid je voor op grijze haren, kaalheid, een buikje en rimpels. Lopen de rillingen nu over je rug? Dan kan je altijd nog besluiten om een cougar te worden 😉

# Mannen zijn net mensen. Ook mannen van in de vijftig hebben puberkinderen en ouders die wat meer zorg behoeven. Dikke kans dat jullie meer gemeen hebben dan je op het eerste gezicht denkt. En hoewel dit heus extra gepuzzel vergt om elkaar geregeld te kunnen zien kom je hier met een beetje inventiviteit en goede wil heus wel uit. Allebei kinderen en verliefd: 5 regels.

# Wil je eigenlijk geen seks of zie je er enorm tegenop omdat je heel onzeker bent over je lichaam? Spreek het uit. Kijk of jullie samen een sfeer kunnen creëren waardoor jij je prettiger en meer op je gemak voelt. Lukt het je niet? Vraag jezelf af hoe belangrijk het voor je is en of je bereid bent te werken aan je zelfbeeld.

# Je weet dat je niet de rest van je leven alleen wilt blijven maar dit het toch ook niet zitten om actief werkt te maken van liefde door op een datingsite te gaan struinen of Tinder op je mobiel te zetten? Geen nood: natuurlijk is de mogelijkheid op een spontane ontmoeting niet geheel gevlogen. De meeste kans maak je wanneer je jouw sociale leven vergroot. Op andere plekken komt dan anders. In andere sociale cirkels terecht komt. Je ontmoet dan vanzelf meer en andere nieuwe mensen waarmee je de kans op een spontane match vergroot.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam