slotjes parijs liefde

Liefde laat zich niet vastbinden

Liefde maakt blind, maar daarnaast ook nog doof en niet toerekeningsvatbaar, lijkt. Liefde laat zich nu eenmaal niet binden, ook niet door sloten. Er was voor gewaarschuwd en het is gebeurd. Het gewicht van de vele hangslotjes die geliefden aan de reling hebben gehangen om hun liefde voor elkaar te bezegelen heeft de Parijse Pont des Arts doen bezwijken.

Love hurts, maar gelukkig geen gewonden

De Pont des Arts, een van de beroemdste bruggen over de Seine, moest afgelopen zondag even worden afgesloten voor het publiek, nadat een deel van de reling was losgekomen van het platform. Niemand raakte daarbij gewond, zo melden Franse media. De brug werd ondertussen terug opengesteld voor het publiek, nadat twee roosters met sloten tijdelijk waren vervangen door houten panelen.

Ritueel onbekend?

Heb je er weleens van gehoord maar weet je niet precies wat het inhoudt?  Sinds 2008 is er een ritueel ontstaan dat geliefden een slotje vastklikken aan de reling om hun liefde voor elkaar te bezegelen. Na bezegeling wordt de sleutel in de Seine gegooid. Het is uitgegroeid tot een ware attractie. Om het gewicht in de gaten te houden en om steeds te zorgen voor genoeg lege ruimte, werden om de 6 maanden door de burgemeester van het zesde arrondissement Jean-Pierre Lecoq alle sloten verwijderd. Het probleem heeft hiermee niet voorkomen kunnen worden.

Om geliefden op andere gedachten te brengen

Maandag werd er een ludieke video gelanceerd door Le Collectif de Libération du Pont des Arts, die als nog hoopt de honderden verliefde toeristen op andere gedachten te kunnen brengen.

Ponte Milvio in Rome eerder slachtoffer

De Parijse brug is niet het eerste slachtoffer van het fenomeen, dat terug te brengen is tot de Italiaanse roman Ho voglia di te (Ik wil je) van Federico Moccia. In zijn boek liet hij twee verliefde tieners een liefdesslot bevestigen aan de Ponte Milvio in Rome, opdat ze ’altijd met elkaar zouden verbonden zijn’, maar had niet kunnen voorzien dat duizenden inwoners en toeristen dat voorbeeld zouden volgen.

Met als gevolg dat de oudste brug van Rome (uit de tweede eeuw voor Christus) dreigde in te storten onder het gewicht van al dat metaal.  De sloten waren daar in 2007 al verboden.

Moraal van het verhaal volgens redactie van Singlessite:

Liefde is er niet om gebonden en geketend te worden! Je lief vastbinden is geen garantie dat de liefde niet omvalt.

Bron: Standaard

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!