slotjes parijs liefde

Liefde laat zich niet vastbinden

Liefde maakt blind, maar daarnaast ook nog doof en niet toerekeningsvatbaar, lijkt. Liefde laat zich nu eenmaal niet binden, ook niet door sloten. Er was voor gewaarschuwd en het is gebeurd. Het gewicht van de vele hangslotjes die geliefden aan de reling hebben gehangen om hun liefde voor elkaar te bezegelen heeft de Parijse Pont des Arts doen bezwijken.

Love hurts, maar gelukkig geen gewonden

De Pont des Arts, een van de beroemdste bruggen over de Seine, moest afgelopen zondag even worden afgesloten voor het publiek, nadat een deel van de reling was losgekomen van het platform. Niemand raakte daarbij gewond, zo melden Franse media. De brug werd ondertussen terug opengesteld voor het publiek, nadat twee roosters met sloten tijdelijk waren vervangen door houten panelen.

Ritueel onbekend?

Heb je er weleens van gehoord maar weet je niet precies wat het inhoudt?  Sinds 2008 is er een ritueel ontstaan dat geliefden een slotje vastklikken aan de reling om hun liefde voor elkaar te bezegelen. Na bezegeling wordt de sleutel in de Seine gegooid. Het is uitgegroeid tot een ware attractie. Om het gewicht in de gaten te houden en om steeds te zorgen voor genoeg lege ruimte, werden om de 6 maanden door de burgemeester van het zesde arrondissement Jean-Pierre Lecoq alle sloten verwijderd. Het probleem heeft hiermee niet voorkomen kunnen worden.

Om geliefden op andere gedachten te brengen

Maandag werd er een ludieke video gelanceerd door Le Collectif de Libération du Pont des Arts, die als nog hoopt de honderden verliefde toeristen op andere gedachten te kunnen brengen.

Ponte Milvio in Rome eerder slachtoffer

De Parijse brug is niet het eerste slachtoffer van het fenomeen, dat terug te brengen is tot de Italiaanse roman Ho voglia di te (Ik wil je) van Federico Moccia. In zijn boek liet hij twee verliefde tieners een liefdesslot bevestigen aan de Ponte Milvio in Rome, opdat ze ’altijd met elkaar zouden verbonden zijn’, maar had niet kunnen voorzien dat duizenden inwoners en toeristen dat voorbeeld zouden volgen.

Met als gevolg dat de oudste brug van Rome (uit de tweede eeuw voor Christus) dreigde in te storten onder het gewicht van al dat metaal.  De sloten waren daar in 2007 al verboden.

Moraal van het verhaal volgens redactie van Singlessite:

Liefde is er niet om gebonden en geketend te worden! Je lief vastbinden is geen garantie dat de liefde niet omvalt.

Bron: Standaard

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?