liefde voor muziek

Liefde komt op je pad

Wanneer je iets erg graag wilt, dan is het vaak lastig het te verkrijgen. Zo ook met de liefde. Liefde moet vanzelf op je pad komen. Als je zoekt, ga je het juist niet vinden. Naast de liefde voor iemand kun je ook ontzettend verliefd worden op iets, op een omgeving, op muziek. Het is makkelijk hierin iets te realiseren. Bij de liefde heb je altijd van doen met twee personen.

Liefde moet je niet zoeken

Als je de liefde zoekt, ga je het niet vinden, zegt Frans in SOLO, een artikel in BN DeStem over het feit dat iedereen in zijn leven een lange of korte periode alleen is. Liefde komt op je pad. Wat Frans in de weg zit bij de liefde is dat hij ontzettende bindingsangst heeft. Toen hij 15 was heeft hij ooit verkering gekregen, wat voor zijn persoonlijke ontwikkeling geen goede zaak bleek, achteraf.

Liefde en vriendschap moet samen gaan

Ware liefde is in zijn leven een grote drijfveer, maar die liefde hoeft niet perse van een partner te komen. Ook zijn ouders, broer, zus en vrienden plaats hij onder dit kopje. Naast liefde moet er veel vriendschap zijn. Zijn nieuwe vriendin moet zijn beste maatje worden. Met haar wil hij kunnen lachen en samen dronken kunnen worden, wat hij met zijn beste vrienden ook doet. Daarnaast weet hij van zichzelf dat hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Elkaar de ruimte geven is het geheim van een goede relatie, denkt Frans.

Liefde komt op je pad

Of Frans op zoek is naar de liefde? Nee, als je die gaat zoeken is het niet te vinden. Pas wanneer je de hoop opgeeft komt het op je pad. Op het moment heeft hij het te druk voor een relatie, hij heeft een goede baan, hij sport veel, hij zingt en treedt af en toe op en hij runt een voetbalkantine. Daten past niet zo in zijn manier van leven. Dat vindt hij te geforceerd. Zodra er een klik lijkt te zijn met een vrouw, klapt hij dicht.

Sociale media beperking van vrijheid

Elkaar leren kennen, een beetje flirten, dat moet een hele leuke tijd zijn. Frans geeft toe dat hij tussen die eerste verliefdheid en de eerste stap naar een relatie meestal al afhaakt. Zodra er geen vernieuwing meer is, is het klaar, en dat is dus eigenlijk onmogelijk. Doet hij iets met sociale media? Hij vindt het jammer dat mensen elkaar direct opzoeken op sociale media. Het beeld dat je krijgt is vaak vertekend en je omdat je precies weet wanneer de ander online is,  is dat soort beperking van je vrijheid.

Hoe houd je vlinders in beweging?

Zal trouwen ooit de mooiste dag van zijn leven zijn? Lachend geeft hij hierop het antwoord dat hij binnenkort naar Guns N’ Roses gaat en dat die belevenis wellicht de mooiste dag van zijn leven zal zijn. Het is niet dat hij niet een relatie wil. En verliefd zijn is heerlijk. Maar hoe hou je die vlinders in beweging? Elkaar te veel claimen zonder op je eigen benen te kunnen staan, dat weerhoudt Frans zich over te kunnen geven aan een relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam