lezen in bed
8 August 2017

Liefde is samen lezen in bed

“Samen lezen staat symbool voor het kunnen delen van onze ware zelf, zonder schaamte, zonder gene of iets te hoeven presteren. Zo samen in bed liggend zijn we zoals we in de rest van het leven maar zelden zijn: domweg geaccepteerd.” Je zou kunnen zeggen: liefde is samen lezen in bed.

 Seks of sexy verschijning?

Dit dictaat over samen lezen in bed is een deel van een column in V Zomer Magazine van De Volkskrant. Het is een tekst van Alain de Botton, vertaald door Leo Reijen. Het samen lezen in bed beschrijft Alain als een verborgen genoegen. Wanneer je dit kunt met iemand, dan geeft dit blijk van grote psychologische vaardigheid. Je zou het bijna als selectiecriterium kunnen gebruiken. Niet het hebben van geweldige seks met elkaar, niet de sexy verschijning van iemand die je voor het eerst ziet, maar de gedachte met die ander samen in bed, zonder iets te hoeven zeggen, de een na de andere bladzijden te willen omslaan.

Liefde is samen lezen in bed

Wanneer je verder kunt kijken dan de eerste verliefdheid en je zou kunnen bedenken waar de liefde aan zou moeten voldoen na verloop van tijd, dan krijg je ander soort beelden in je vizier, dan enkel lichamelijke aantrekkingskracht en elkaar wel leuk vinden. Denk aan een zijdelingse blik van verstandhouding, het volgen van een tv-serie, denk maar aan MAX met zijn trage tv zoals We zijn er bijna. En daar dan later gezellig over kletsen.

Relatie complexe onderneming

Langdurige relaties zijn zeer complexe ondernemingen Het kan bijna niet anders wanneer twee ambitieuze onafhankelijke, authentieke mensen hun leven aan elkaar verbinden, dat dit soms veel verdriet en wrijving geeft. Een relatie die lang duurt is vooral geen glitter en glamour, maar wanneer je samen in bed kunt liggen om allebei een boek te lezen dan is dat een teken van diepe genegenheid. Dat niks hoeft en dat alles mag. Dit wil niet zeggen dat je tussen de hoofdstukken door geen seks mag hebben. Maar dat moet niet het doel zijn van samen een boek lezen in bed.

De oorsponkelijke tekst van deze column staat ook op thebookoflife.org. Een levend boek met inzichten o.a. over liefde. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie