trouwen en carnaval
28 February 2017

Liefde in cijfers in Brabant

Heb je het idee dat er steeds meer mensen gaan trouwen? Dan heb je dat goed gezien. Trouwen wordt namelijk weer populairder. In ieder geval in Brabant. Uit navraag bij alle gemeenten in deze regio hoeveel koppels in het huwelijksbootje gestapt waren, bleek dat het aantal sinds 2014 gestaag groeit.

Vaak het ja-woord gegeven

In iedere stad is weer een ander patroon te zien qua trouwen. In de ene gemeente groeit het aantal geleidelijk en in andere zijn echt pieken te zien in vergelijking met voorgaande jaren. Dat er dit jaar op Valentijnsdag 14 koppels elkaar het ja-woord gaven, vind ik persoonlijk hoog. Dat er in West-brabant alleen als 2659 huwelijken gesloten zijn in 2016 is menig feestje waard.

Samen blijven grotere uitdaging

Elkaar het ja-woord geven is een ding, volgens BN DeStem in zijn bijlage over Liefde ….Big Business, maar het samen uithouden is een veel grotere uitdaging. Er zijn plaatsen waar de meeste oude stellen wonen. Wanneer het ergens wonen bepalend is voor hoe lang een huwelijk duurt, dan kun je er dus voor kiezen in een van die steden te gaan wonen. In Brabant betekent dit dat we allemaal in Zundert moeten gaan wonen. Daar wonen liefst 3 echtparen die al 75 jaar getrouwd zijn. Wil je weten waar in jouw regio de langst getrouwde stellen wonen? Check dan hier voor de interactieve kaarten van BN DeStem.

Invloed van carnaval op langdurige relaties?

In Brabant is nu carnaval aan de gang. Of dit nu een feest is waardoor relaties langer samenblijven, zou je in eerste instantie niet denken. “Die buurman heeft toch geen relatie met haar” , heb ik wel eens gedacht, toen ik geheel nuchter me tussen hossende Brabanders bevond in mijn eigen dorp. Maar misschien is het juist de manier om lang en gelukkig samen te zijn. Allebei een paar dagen uit de band te mogen springen, om vervolgens weer in het gareel jullie leventje samen voort te zetten met alle rompslomp die horen bij het echte leven. Ik weet niet of dat al eens onderzocht is.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

Facebook dating: zo gaat het straks in zijn werk

Tinder is dé dating-app van het moment, maar voor hoe lang...

Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval 

Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval. Meer dan de helft van...

De beste plaatsen in Las Vegas voor singles

Naast het feit dat je in stijl in Vegas trouwt, is het...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie