Heb je het idee dat er steeds meer mensen gaan trouwen? Dan heb je dat goed gezien. Trouwen wordt namelijk weer populairder. In ieder geval in Brabant. Uit navraag bij alle gemeenten in deze regio hoeveel koppels in het huwelijksbootje gestapt waren, bleek dat het aantal sinds 2014 gestaag groeit.
Vaak het ja-woord gegeven
In iedere stad is weer een ander patroon te zien qua trouwen. In de ene gemeente groeit het aantal geleidelijk en in andere zijn echt pieken te zien in vergelijking met voorgaande jaren. Dat er dit jaar op Valentijnsdag 14 koppels elkaar het ja-woord gaven, vind ik persoonlijk hoog. Dat er in West-brabant alleen als 2659 huwelijken gesloten zijn in 2016 is menig feestje waard.
Samen blijven grotere uitdaging
Elkaar het ja-woord geven is een ding, volgens BN DeStem in zijn bijlage over Liefde ….Big Business, maar het samen uithouden is een veel grotere uitdaging. Er zijn plaatsen waar de meeste oude stellen wonen. Wanneer het ergens wonen bepalend is voor hoe lang een huwelijk duurt, dan kun je er dus voor kiezen in een van die steden te gaan wonen. In Brabant betekent dit dat we allemaal in Zundert moeten gaan wonen. Daar wonen liefst 3 echtparen die al 75 jaar getrouwd zijn. Wil je weten waar in jouw regio de langst getrouwde stellen wonen? Check dan hier voor de interactieve kaarten van BN DeStem.
Invloed van carnaval op langdurige relaties?
In Brabant is nu carnaval aan de gang. Of dit nu een feest is waardoor relaties langer samenblijven, zou je in eerste instantie niet denken. “Die buurman heeft toch geen relatie met haar” , heb ik wel eens gedacht, toen ik geheel nuchter me tussen hossende Brabanders bevond in mijn eigen dorp. Maar misschien is het juist de manier om lang en gelukkig samen te zijn. Allebei een paar dagen uit de band te mogen springen, om vervolgens weer in het gareel jullie leventje samen voort te zetten met alle rompslomp die horen bij het echte leven. Ik weet niet of dat al eens onderzocht is.