trouwen en carnaval

Liefde in cijfers in Brabant

Heb je het idee dat er steeds meer mensen gaan trouwen? Dan heb je dat goed gezien. Trouwen wordt namelijk weer populairder. In ieder geval in Brabant. Uit navraag bij alle gemeenten in deze regio hoeveel koppels in het huwelijksbootje gestapt waren, bleek dat het aantal sinds 2014 gestaag groeit.

Vaak het ja-woord gegeven

In iedere stad is weer een ander patroon te zien qua trouwen. In de ene gemeente groeit het aantal geleidelijk en in andere zijn echt pieken te zien in vergelijking met voorgaande jaren. Dat er dit jaar op Valentijnsdag 14 koppels elkaar het ja-woord gaven, vind ik persoonlijk hoog. Dat er in West-brabant alleen als 2659 huwelijken gesloten zijn in 2016 is menig feestje waard.

Samen blijven grotere uitdaging

Elkaar het ja-woord geven is een ding, volgens BN DeStem in zijn bijlage over Liefde ….Big Business, maar het samen uithouden is een veel grotere uitdaging. Er zijn plaatsen waar de meeste oude stellen wonen. Wanneer het ergens wonen bepalend is voor hoe lang een huwelijk duurt, dan kun je er dus voor kiezen in een van die steden te gaan wonen. In Brabant betekent dit dat we allemaal in Zundert moeten gaan wonen. Daar wonen liefst 3 echtparen die al 75 jaar getrouwd zijn. Wil je weten waar in jouw regio de langst getrouwde stellen wonen? Check dan hier voor de interactieve kaarten van BN DeStem.

Invloed van carnaval op langdurige relaties?

In Brabant is nu carnaval aan de gang. Of dit nu een feest is waardoor relaties langer samenblijven, zou je in eerste instantie niet denken. “Die buurman heeft toch geen relatie met haar” , heb ik wel eens gedacht, toen ik geheel nuchter me tussen hossende Brabanders bevond in mijn eigen dorp. Maar misschien is het juist de manier om lang en gelukkig samen te zijn. Allebei een paar dagen uit de band te mogen springen, om vervolgens weer in het gareel jullie leventje samen voort te zetten met alle rompslomp die horen bij het echte leven. Ik weet niet of dat al eens onderzocht is.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.