relatie zoeken
24 April 2015

Liefde gezocht: de voordelen van een relatiebureau

Ondanks de enorme opmars van online datingsites de afgelopen jaren blijven relatiebureaus het goed doen. Het succes van internetdating is een feit, maar ook de bemiddelingsbureaus in de liefde staan nog altijd stevig overeind. Hoe komt dat? Wat zijn de voordelen van een relatiebureau versus een datingsite?

Werkwijze

De werkwijze van datingsites en relatiebureaus zijn enorm verschillend. Het internet daten richt zich op wat meer op snel en in de eerste instantie vluchtig contact. Online daten neemt ook wat meer risico’s met zich mee omdat de profielen niet op waarheid kunnen worden gecontroleerd. De matching gebeurt op basis van relatief beperkte en soms relevante criteria. Professionele relatiebemiddelaars hebben een ander doel. Ze doorgronden het profiel van de singles met als doel een match voor hen te vinden die uitgroeit tot een duurzame relatie.

Risico’s & zekerheden

In tegenstelling tot relatiebureaus bieden online datingsites geen enkele garantie op de aangeboden profielen. Het is prima mogelijk om een nepprofiel aan te maken en zo mensen te misleiden met foutieve informatie. Datingsites bieden geen zekerheid over de eigenschappen van de personen op hun site. In de realiteit kan je dus te maken hebben met een totaal andere persoon dan werd voorgesteld. Een relatiebemiddelingsbureau zorgt doorgaans voor de nodige garanties van hun klanten door middel van een contract, kopie van de identiteitskaart, persoonlijke gesprekken, enz. Relatiebemiddeling heeft dus een totaal andere werkwijze dan een online datingsite.

Software & mensenwerk

Wanneer alles online staat, kunnen datingsites hun match van profielen enkel door middel van een softwareprogramma uitvoeren. In de praktijk gebruiken de meeste datingsites heel beperkte criteria, in combinatie met een foto en een locatie. Sommige sites vereisen meer informatie over het profiel, maar ook dan zal er geen persoonlijk contact met hun leden zijn om een advies te geven. Relatiebureaus profileren zich door het persoonlijk contact met al hun leden. Deze persoonlijke aanpak zal meer garanties bieden omtrent het profiel van de kandidaten.

Date versus relatie

Online datingsites bieden snelle mogelijkheden om een avontuurlijke date te kunnen scoren waar mogelijk een relatie uit kan voortvloeien, terwijl relatiebureaus vanaf het eerste moment langdurige relaties proberen te bewerkstelligen. Wat zijn jouw ervaringen? Tevreden over online dating of kies je liever voor een relatiebureau?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

De corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld, steeds meer mensen...

Hoogtijdagen voor datingapps in coronatijd

Ondernemers op de liefdesmarkt zien het aantal gebruikers sinds de coronapandemie...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Vrouwen hebben meer succes met een openingszin

Ben je aan het daten in de hoop er een heuse...

Zomerdrukte online dating en bij speeddates

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat is altijd de periode...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie