relatie zoeken

Liefde gezocht: de voordelen van een relatiebureau

Ondanks de enorme opmars van online datingsites de afgelopen jaren blijven relatiebureaus het goed doen. Het succes van internetdating is een feit, maar ook de bemiddelingsbureaus in de liefde staan nog altijd stevig overeind. Hoe komt dat? Wat zijn de voordelen van een relatiebureau versus een datingsite?

Werkwijze

De werkwijze van datingsites en relatiebureaus zijn enorm verschillend. Het internet daten richt zich op wat meer op snel en in de eerste instantie vluchtig contact. Online daten neemt ook wat meer risico’s met zich mee omdat de profielen niet op waarheid kunnen worden gecontroleerd. De matching gebeurt op basis van relatief beperkte en soms relevante criteria. Professionele relatiebemiddelaars hebben een ander doel. Ze doorgronden het profiel van de singles met als doel een match voor hen te vinden die uitgroeit tot een duurzame relatie.

Risico’s & zekerheden

In tegenstelling tot relatiebureaus bieden online datingsites geen enkele garantie op de aangeboden profielen. Het is prima mogelijk om een nepprofiel aan te maken en zo mensen te misleiden met foutieve informatie. Datingsites bieden geen zekerheid over de eigenschappen van de personen op hun site. In de realiteit kan je dus te maken hebben met een totaal andere persoon dan werd voorgesteld. Een relatiebemiddelingsbureau zorgt doorgaans voor de nodige garanties van hun klanten door middel van een contract, kopie van de identiteitskaart, persoonlijke gesprekken, enz. Relatiebemiddeling heeft dus een totaal andere werkwijze dan een online datingsite.

Software & mensenwerk

Wanneer alles online staat, kunnen datingsites hun match van profielen enkel door middel van een softwareprogramma uitvoeren. In de praktijk gebruiken de meeste datingsites heel beperkte criteria, in combinatie met een foto en een locatie. Sommige sites vereisen meer informatie over het profiel, maar ook dan zal er geen persoonlijk contact met hun leden zijn om een advies te geven. Relatiebureaus profileren zich door het persoonlijk contact met al hun leden. Deze persoonlijke aanpak zal meer garanties bieden omtrent het profiel van de kandidaten.

Date versus relatie

Online datingsites bieden snelle mogelijkheden om een avontuurlijke date te kunnen scoren waar mogelijk een relatie uit kan voortvloeien, terwijl relatiebureaus vanaf het eerste moment langdurige relaties proberen te bewerkstelligen. Wat zijn jouw ervaringen? Tevreden over online dating of kies je liever voor een relatiebureau?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.