datingapp maatje meer

Liefde en vriendschap voor vrouwen met een maatje meer

We worden om de oren geslagen met de verschillende dating apps. Behalve de alom bekende Tinder is er een datingapp voor Honden (ja, echt), spekliefhebbers, Netflix-fans, ze hebben stuk voor stuk een eigen datingapp. En nu is er ook eentje voor vrouwen met een maatje meer. 

WooPlus

De app, genaamd WooPlus, kwam uit een mooi idee. “De huidige date-omgeving is echt wreed voor vrouwen met een maatje meer,” legt oprichter Neil Raman uit. “Mijn zus heeft dit zelf meegemaakt. Het is pijnlijk en niet eerlijk. Daar wou ik iets aan doen, en dus ontwikkelde ik deze app.”

Plus size liefde

“Tinder is gebaseerd op een match tussen twee personen, gebaseerd op het uiterlijk. Dat heeft ervoor gezorgd dat de app niet erg in trek is bij plus size gebruikers,” aldus Becky Han, marketingverantwoordelijke voor WooPlus. “We hopen dat vrouwen met een maatje meer via deze app ook liefde en vriendschap vinden in een veilige omgeving waar niet gediscrimineerd wordt.”

Fetisj

Hoe mooi de bedoelingen ook zijn, het is niet verwonderlijk dat de app ook op heel wat kritiek kan rekenen. Hoewel van de vrouwen verwacht worden dat ze plus size zijn, is dat voor de mannen geen criterium. Daardoor maken velen zich zorgen dat ze een ‘fetisj’ worden, in plaats van een echte vrouw van vlees en bloed, waarbij een kledingmaat niet van belang is.

Wat denken jullie? Is er een aparte app nodig of moeten de normen op Tinder en dergelijke maar gewoon wat bijgesteld worden?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.