bericht na eerste date

Liefde en seks sporen aan tot uitmuntende prestaties

Intrigerend hoe Personal Branding werkt op je mindset en bedrijfsvoering. Het is dan ook zeer de moeite waard om te weten wat de mens motiveert tot uitmuntende prestaties.

Behoeften op niveaus

Wanneer je hierover het internet afstruint en gelijkgestemden volgt, dan kom je al snel uit bij de vijf niveaus van Maslow.  Beginnend met voedsel en water tot aan het ultieme niveau van zelfontplooiing. Hier en daar wordt er verschillende over definities en volgorde gedacht, maar overeenkomstig is dat na het vervullen van onze eerste levensbehoeften, seks en liefde de eerstvolgende belangrijke drijfveren zijn.

Seksuele energie

Liefde en seks zijn belangrijk voor de voortplanting, dat is één. Maar daarnaast bestaat er seksuele energie, ook wel charisma genoemd, die rol speelt in de relatie tussen je houding en persoonlijkheid. Mensen worden geprikkeld door gevoelens (meer dan door verstand) waardoor je enthousiast, creatief of een intens verlangen voelt opborrelen. Dat kunnen verschillende prikkels zijn zoals seksuele expressie, liefde, muziek of vriendschap. Het verlangen naar seksuele expressie is wellicht de meest krachtige prikkel die ons aanzet tot moed, wilskracht, volharding, verbeeldingskracht en creativiteit.

Aantrekkingskracht

Wist je dat de meest efficiënte verkopers, mensen zijn die over veel seksueel vertrouwen beschikken? De reden is dat hun ‘aantrekkingskracht’ of ‘charme’ een uiting van seksuele energie zijn. Voor de goede orde: dit heeft dus niets van doen met je geslacht of hoe aantrekkelijk, goedgebouwd, lang, breed, kort of dun je bent. Je charisma is iets waarmee je anderen raakt, beïnvloedt en inspireert. Heb je weinig tot geen charisma is de kans dat je volle zalen boeit – laat staan beïnvloedt – bijzonder klein.

Persoonlijke verschijning

Je kunt je charisma (verder) ontwikkelen en in je voordeel laten werken in je persoonlijke of zakelijke relatie met mensen. Er zijn een aantal zaken die van invloed zijn op je charisma en hoe je overkomt bij anderen: je handdruk, de toon van je stem, je lichaamshouding en ook je persoonlijke verschijning. Je charisma beïnvloedt de mate van je succes. Denk maar eens terug aan ontmoetingen met mensen die je charismatisch, inspirerend of onweerstaanbaar vond. Hoe komt het dat ze je bijgebleven zijn?

Creatieve verbeeldingskracht

We nemen dingen waar via onze vijf zintuigen: gezichtsvermogen, gehoor en reuk-, smaak- en tastzin. Maar herken je dat je soms een gevoel ervaart dat losstaat van deze zintuigen? Dit zesde zintuig, waardoor je ervaart dat je ‘ergens een gevoel over hebt’ of een zogenaamd ‘voorgevoel’, kun je creatieve verbeeldingskracht noemen. De meeste mensen maken er hun leven lang geen gebruik van. Beetje jammer. Als je dit zesde zintuig echter wel bewust ontwikkelt en gebruikt, dan zul je merken dat je steeds sneller ontvankelijker wordt voor ideeën of inzichten waar je anders nooit voor open zou staan.

Albert-Einstein-Intuïtie

Hoe meer je dit creatieve vermogen gebruikt, hoe ontvankelijker en alerter je wordt. Neem bijvoorbeeld muzikanten of kunstenaars die vaak afgaan op ‘ingevingen’ of intuïtie. Sommige invloedrijke mensen doen een beroep op hun creatieve verbeeldingskracht door vlak voor een belangrijke beslissing hun ogen een paar minuten te sluiten. Als je weet hoe het werkt en je vertrouwt op je innerlijke stem, dan zul je verrast zijn over wat op komt borrelen! Het klinkt misschien allemaal wat vaag, en toch denk ik dat die ‘ingevingen’ vaker voorbij komen dan je je realiseert. Wat zou dat voor je Personal Brand kunnen betekenen?

Goed nieuws voor 40- en 50-ers

Er is goed nieuws voor de veertig- en vijftigers onder ons. Dat is namelijk de leeftijd waaruit blijkt dat seksuele energie het meeste efficiënt omgezet wordt in uitmuntende prestaties. Simpelweg omdat mensen op jongere leeftijd vooral de fysieke kant van deze energie gebruiken en waardoor ze deze energie verspillen. Als zij nog aan het pieken zijn, zijn de jongere ouderen onder ons bezig met het in balans brengen van de drijfveren seks en liefde, waardoor meer harmonie ontstaat en ruimte om deze seksuele energie om te zetten naar prestatiekracht.

Intens verlangen

Liefde is er in vele soorten en maten. Mits je positief ingesteld bent, laat elke liefdeservaring iets moois achter. Als je teruggaat naar die positieve ervaringen, zul je ruimte maken in je creatieve onderbewustzijn. Ingevingen liggen als het ware op de loer. Liefde in combinatie met seks zorgt voor echt intens verlangen. Iets wat je graag verlangt, daar gaat al je energie naartoe.

(Bron: Ilse Tempelaars van Stoud)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.