vakantie eigen land

Liefde en romantiek niet op de agenda van Belgische strandgangers

Zwijmel je weg bij de gedachte aan een romantische ontmoeting met een woest aantrekkelijke Vlaming die zoete zachte woordjes in je oor fluistert tijdens een strandwandeling langs de Belgische kust? Zet het maar uit je hoofd.

Niet romantisch

Uit het jaarlijkse Flip-Flop report van Expedia blijkt dat Belgische vakantiegangers niet tot de meest romantische behoren. Ze gaan het minst op zoek naar een vakantieliefde, zijn niet geïnteresseerd in het ontmoeten van singles en flirten niet graag met andere vakantiegangers.

Vakantieliefde

Slechts vijf procent van de Belgen zegt dat ze op een strandvakantie graag een vakantieliefde ontmoeten. Hiermee laten Belgen van alle onderzochte landen de liefde het minst een rol spelen in hun keuze voor een strandvakantie.

Naaktzwemmen

Ook als de strandbestemming bereikt is, zullen ze niet snel op avontuur gaan. Samen met de Japanners (96 procent) en Nieuw-Zeelanders (89 procent) gaan Belgische strandgangers (88 procent) het minst graag naaktzwemmen. Ook seks op het strand is maar voor tien procent van de Belgische ondervraagden een optie: wederom een van de laagste percentages ter wereld. Brazilianen (29 procent) en Amerikanen (27 procent) voeren hier de lijst aan.

Ontspannen

Belgen houden wel van mensen kijken (29 procent), lezen (44 procent) en de zonsondergang bewonderen (42 procent). Rene Nieuwmans van Expedia over de resultaten: “Duidelijk is dat de Belgen graag de rust opzoeken tijdens hun strandvakantie. De belangrijkste overweging alvorens er een strandvakantie wordt geboekt, is het weer. Daarnaast getuigt de minimale voorbereiding van een ontspannen houding ten opzichte van de strandvakantie: Belgische mannen en vrouwen besteden de minste tijd aan het werken aan een ‘beach-ready’ lichaam. We zagen in de onderzoekresultaten ook dat de Belgische ondervraagden niet in groten getale in het nachtleven duiken en na Frankrijk het minste aan alcohol uitgeven.”

Ergernissen

De rust waar Belgische toeristen naar op zoek zijn op het strand wordt nogal eens verstoord. In het Flip Flop-rapport komen tevens de grootste ergernissen op het strand aan het licht. Meer dan 80 procent van de Belgische ondervraagden ergeren zich het meest aan toeristen die vuilnis achterlaten. Ook luide muziek en mensen die met zand gooien vinden Belgen irritant.

Over de enquête

De enquête is afgenomen onder 15.363 ondervraagden met een leeftijd van 18+, in 17 landen (de VS, Canada, Mexico, Brazilië, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, België, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Zuid-Korea, India en Thailand).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.