Voel jij de lentekriebels ook? Dat roept in de keuken uiteraard om snelle lichte receptjes met een pittige bite! En of je nu thuis komt van een lange werkdag en snel maar lekker en gezond wilt eten of je kersverse date wilt verrassen; dit lente receptje uit de Italiaanse keuken is van alle markten thuis!
Wat heb je nodig (uitgaande van 1 persoon):
6 (of meer als je heel veel honger hebt) grote garnalen (gamba’s) vers of ontdooid uit de vriezer
gemalen chilipeper (molentje)
paar gehakte teentjes knoflook
handvol snoeptomaatjes gehalveerd
olijfolie
zout, peper
rucola (half zakje)
en spaghetti voor 1 persoon
Zo maak je het klaar:
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak gaar. Intussen fruit je in wat olijfolie de knoflook met wat gemalen chilipeper en daar bak je de garnalen in. Breng op smaak met wat zout en eventueel wat peper. Dit duurt maar een paar minuutjes dus pas als de spaghetti al aan het koken is hiermee beginnen… mik voor het laatste minuutje de tomaatjes in de pan en verwarm mee. De pasta afgieten, door de garnalen roeren en mee verwarmen. Pan van het vuur, rucola erdoor roeren en…. smakelijk eten!