succesvol daten
25 September 2008

Lichaamstaal

Een heleboel boeken en websites vertellen over lichaamstaal als zijnde een mysterieuze, ongrijpbare geheimcode die je pas leert te beheersen na flink wat studie. Het ligt echter veel makkelijker! Lichaamstaal is iets dat we allemaal vanaf de geboorte leren, al dan niet onderbewust. Het is best prettig om ook bewust de signalen te herkennen van anderen en hetgeen we zelf uitstralen.

Herken lichaamstaal

Aandacht geven
Dit is een enorme open deur maar soms als je zenuwachtig bent realiseer je het niet; als je geïnteresseerd bent in iemand, dan let je op deze persoon. Als je geen interesse hebt in iemand, verslapt je aandacht. Dus als je ergens zit met een man waar je gek op bent, en deze persoon kijkt je steeds aan terwijl je praat, dan is dit een goed teken. De ogen zijn immers het venster van de ziel. Als die man terwijl je praat telkens uit het raam gaat staren of -erger nog- kijkt naar voorbij lopende vrouwen, dan is het duidelijk waar zijn gedachten zijn.

Vergrootte pupillen
Je pupillen worden groter wanneer je ergens echt aandacht voor hebt of opgewonden bent. Dus als iemands ogen zeer groot lijken, dan blijkt hieruit dat ze geïnteresseerd zijn. Heel vroeger gebruikte vrouwen zelfs bepaalde kruiden om hun ogen groot en sexy te laten lijken. Neem dit niet als norm op houseparties!

Activiteit van mond en lippen
Oké, we weten allemaal dat het eerste stadium van intimiteit het kussen is. Dus de mond heeft een natuurlijke aantrekkingskracht voor de mens. Mensen gebruiken dit onbewust als ze interesse hebben in iemand. Een vrouw kan bijvoorbeeld zachtjes op haar lip bijten of haar lip nat maken met haar tong. Sommige vrouwen gebruiken dit zelfs expres om te flirten, al ziet dit er zelden natuurlijk uit. Dus als je een vrouw bent, probeer dit niet, tenzij je er zeker van bent dat het er natuurlijk uitziet. Anders ziet het er echt heel vreemd uit! Mensen hebben ook de neiging om over hun gezicht of kin te strijken, een beetje om aandacht naar de lippen te brengen.

Haar, voor jeugd en vitaliteit
Denk aan Samson en Delilah, waar de oorsprong van zijn kracht in zijn haar zat, of aan alle sprookjesprinsessen met lang, glanzend en golvend haar. Haar is een teken van vitaliteit, jeugd en kracht. Alle manieren waarmee met het haar wordt gespeeld zijn bedoeld om dit uit te dragen. Vrouwen steken hun vingers in hun haar, mannen strijken hun handen door hun haar. Het is allemaal bedoeld om te zeggen, “kijk, ik ben een goede vangst”. Hierin ligt dan ook de de oorzaak van de kaal geschoren mannen besloten; als je nog maar weinig hebt, ziet dit er niet jong en vitaal meer uit. Een kaal geschoren hoofd heeft dan nog meer sexappeal. Let op dat met je vingers een lok gaan zitten krullen meer een teken is van verveling en afgeleid zijn.

Armen en handen
Hier moet je even voorzichtig zijn. Er wordt gezegd dat gekruiste armen een teken zijn van gespannenheid en geslotenheid. Maar ik ken een hoop kerels die dit dachten, terwijl de vrouw het gewoon steenkoud had! Dit werkt dus alleen als het WARM is. Overigens, als ze het koud heeft, dan is het de bedoeling dat jij ervoor zorgt dat ze het weer warm krijgt. Haar je jas of sweater aanbieden is zeer goed! Maar terug naar de armen en handen. Wanneer het warm genoeg is, dan zijn handen en/of armen die gesloten of gekruist zijn inderdaad een indicatie dat zij zich niet comfortabel voelt. Armen en handen die open zijn of van het lichaam af, zijn minder defensief. De binnenkant van de pols is een van de meest gevoelige plekken van het lichaam, het is tevens ook een erg gevoelige plek volgens de basis anatomie omdat alle aderen hier doorheen lopen. Dus als iemand de armen met de polsen naar voren heeft, is het ook een soort van ‘ik vertrouw je’ signaal.

Benen
Aha, de beruchte gekruiste-benen lichaamstaal. Veel mensen denken dat dit betekent dat iemand niet geïnteresseerd is. Ik vind het vervelend om ze uit deze droom te helpen, maar het ik gewoon comfortabel om zo te zitten. En het is niet persé belangrijk welke kant je ze kruist. Soms is het prettig om het linker- of rechterbeen te kruisen, afhankelijk welke er moe is of met welke je kunt leunen. Tenen echter, hebben de neiging om te reageren op de algehele lichaamsenergie. Dus als iemand zich verveelt of lusteloos voelt, dan hangen de tenen er maar wat bij. Als iemand zich echter energiek of opgewonden voelt, kan de teen kleine cirkels of bewegingen gaan maken. Zie het daarom meer als een algemene energiemeter dan iets met al te veel betekenis.

De stem
De manier waarop iemand praat is enorm belangrijk. Dit ken je nog wel van je ouders, was het niet makkelijk te bepalen wanneer ze erg kwaad op je waren of wanneer ze zich in een bijzonder liefhebbende stemming bevonden? Alleen al de manier waarop ze je naam uitspraken kon al vele stemmingen verraden die je er makkelijk uit kon pikken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor ieder ander persoon die tegen je praat. Luister naar de toon van hun stem. Zijn ze verveeld of uitgeput? Aandachtig en stil? Zijn ze enthousiast en geïnteresseerd? Dit is waarbij het kan helpen om bevriend te zijn met iemand, je leert hun normale stem en intonatie kennen waardoor afwijkingen hiervan meer op gaan vallen. Welnu, let in een gesprek op je eigen stem en luister of de stem van je gesprekspartner verandert.

Als iemand met iemand anders op wil kunnen schieten ofwel een goede verstandhouding aan wil gaan, dan zal het stempatroon op een natuurlijke manier gaan synchroniseren ofwel matchen. Dit kan je bij jezelf waarnemen als je ergens ver van huis op vakantie bent, je begint te doen en te praten als de lokale bevolking. Of denk aan het wel al te snel overnemen van het Amsterdamse accent door je vrienden toen ze daarheen verhuisden. Hetzelfde geldt voor flirten. Als je interesse hebt voor iemand, ga je vanzelf als deze persoon praten, met dezelfde intonatie, hetzelfde volume, hetzelfde tempo en zelfs frasen. Het is een manier om lid te worden van hetzelfde roedel.

Bron: Singlessite.nl

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Mijn vriend lacht lang aanhoudend naar andere vrouwen en kijkt dan steeds weer ff naar haar, ik vind t erg stoerend want hij is afgeleid en ik mis een vorm van aandacht, wat moet ik hier toch van denken, t stoort me erg, t lijkt op flirten, want ze lachen vaker terug, ik voel me niet meer speciaal, en de kus wat ik op dat moment hard nodig heb blijft uit...

    Maartje | 5-07-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrouwen voelen zich in zomer sexier en flirten dan meer

De zomerse temperaturen doen de onzekerheid van de Nederlandse vrouw over...

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Flirten in tijden van corona, zo doe je het!

Flirten in tijden van corona, hoe doe je dat nu eigenlijk?...

Het eerste oogcontact: flirtgedrag

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie