belangrijke levensvragen

Levensvragen om over na te denken

Dagelijks gaan er een paar kleine vragen door ons hoofd: Wat zal ik vandaag aantrekken? Wat zal ik straks klaarmaken voor te eten? Neem ik de bus of de auto? Deze vragen lijken misschien onbenullig maar toch zijn ze belangrijk om onze dagen goed te kunnen beleven.

Snelheid

Het grootste probleem in onze maatschappij vandaag zit in de snelheid. Mensen nemen niet meer de tijd om even stil te staan over de doelen die ze in het leven willen bereiken.

Van levensbelang

De vragen die van levensbelang zijn kunnen ons leven steeds beter en beter maken. Maar hiervoor moeten we een moment van rust inlassen en dat doen we niet vaak meer. We moeten juist nadenken over ons leven en wat ons doel is op deze planeet. Net zoals onze oude wijze vriend Socrates zei: “Een leven waar niet over nagedacht wordt, is niet de moeite waard om te leven.”

Levensvragen

Vandaar deze vijf vragen die we dagelijks aan onszelf moeten stellen om ons leven een doel te geven. Neem even vijf minuutjes vrij van de wereld, ga op zoek naar een rustig oord en vraag jezelf de volgende zaken af.

1. Hoe gelukkig ben ik? Geef een cijfer van 1 tot 10.
Houd rekening met alles in je leven. Het maakt niet uit wat het nummer is, ook al is de score heel laag, wees eerlijk tegen jezelf. Op die manier kan het cijfer alleen nog maar toenemen.

2. Welk leven wil ik leiden?
Denk terug aan je leven zo’n tien jaar geleden. Ben je tevreden over je leven zoals het nu is en mag dit zo blijven voor nog eens tien jaar? Hoe gaat het met je relaties binnen en buiten het werk, en hoe gaat het fysiek met je? Stel je even voor hoe jouw ideale leven eruit ziet. Verschilt dit veel met het huidige? Dit beeld kan ons helpen begrijpen wat we anders willen aanpakken.

3. Wat maakt iets succesvol?
Voor sommige mensen betekent dat veel succes op gebied van werk, zoals een expert worden. Voor anderen is het om zo veel mogelijk te reizen. Iemand anders ziet succes dan weer als het opvoeden van een gezond en liefdevol gezin. Wees duidelijk hoe jij dit bekijkt en let vooral niet op anderen hun dromen. Het is jouw leven en het zijn jouw keuzes.

4. Wat maakt me gelukkig?
Is dat schrijven, lesgeven, zingen, dansen? Maak niet uit wat het is, als je er maar genoeg tijd voor maakt! Onderneem actie en neem lessen. Laat tijdens deze vrije momenten alle remmen los en geniet van de ontspanning.

5. Wat kan ik doen in de volgende weken om meer liefde, vreugde, passie en een doel te brengen in mijn leven?
Dit is de moeilijkste vraag. Al de vorige stellingen zijn belangrijk maar die gaan je leven niet veranderen. Tenzij je de koe bij de horens neemt. Start rustig. Schrijf een blog. Neem danslessen. Spreek desnoods af met een kennis die ergens anders in de wereld woont en ga daar een paar maanden naartoe. Jij weet zelf wel hoe vreugde en geluk kan deel uitmaken van je dagelijkse leven. Maar stel het niet uit! Maak jezelf gelukkig.

Tot slot

Alle antwoorden liggen bij jezelf. Je hebt alles in je mars om zelf het leven te creëren dat je wilt. Maar eerst en vooral moet je zeker weten wat je wilt. Je moet nu zaaien wat je later in je leven wilt en dan zul je de vruchten daarvan kunnen plukken.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!