Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
belangrijke levensvragen
4 maart 2014

Levensvragen om over na te denken

Dagelijks gaan er een paar kleine vragen door ons hoofd: Wat zal ik vandaag aantrekken? Wat zal ik straks klaarmaken voor te eten? Neem ik de bus of de auto? Deze vragen lijken misschien onbenullig maar toch zijn ze belangrijk om onze dagen goed te kunnen beleven.

Snelheid

Het grootste probleem in onze maatschappij vandaag zit in de snelheid. Mensen nemen niet meer de tijd om even stil te staan over de doelen die ze in het leven willen bereiken.

Van levensbelang

De vragen die van levensbelang zijn kunnen ons leven steeds beter en beter maken. Maar hiervoor moeten we een moment van rust inlassen en dat doen we niet vaak meer. We moeten juist nadenken over ons leven en wat ons doel is op deze planeet. Net zoals onze oude wijze vriend Socrates zei: “Een leven waar niet over nagedacht wordt, is niet de moeite waard om te leven.”

Levensvragen

Vandaar deze vijf vragen die we dagelijks aan onszelf moeten stellen om ons leven een doel te geven. Neem even vijf minuutjes vrij van de wereld, ga op zoek naar een rustig oord en vraag jezelf de volgende zaken af.

1. Hoe gelukkig ben ik? Geef een cijfer van 1 tot 10.
Houd rekening met alles in je leven. Het maakt niet uit wat het nummer is, ook al is de score heel laag, wees eerlijk tegen jezelf. Op die manier kan het cijfer alleen nog maar toenemen.

2. Welk leven wil ik leiden?
Denk terug aan je leven zo’n tien jaar geleden. Ben je tevreden over je leven zoals het nu is en mag dit zo blijven voor nog eens tien jaar? Hoe gaat het met je relaties binnen en buiten het werk, en hoe gaat het fysiek met je? Stel je even voor hoe jouw ideale leven eruit ziet. Verschilt dit veel met het huidige? Dit beeld kan ons helpen begrijpen wat we anders willen aanpakken.

3. Wat maakt iets succesvol?
Voor sommige mensen betekent dat veel succes op gebied van werk, zoals een expert worden. Voor anderen is het om zo veel mogelijk te reizen. Iemand anders ziet succes dan weer als het opvoeden van een gezond en liefdevol gezin. Wees duidelijk hoe jij dit bekijkt en let vooral niet op anderen hun dromen. Het is jouw leven en het zijn jouw keuzes.

4. Wat maakt me gelukkig?
Is dat schrijven, lesgeven, zingen, dansen? Maak niet uit wat het is, als je er maar genoeg tijd voor maakt! Onderneem actie en neem lessen. Laat tijdens deze vrije momenten alle remmen los en geniet van de ontspanning.

5. Wat kan ik doen in de volgende weken om meer liefde, vreugde, passie en een doel te brengen in mijn leven?
Dit is de moeilijkste vraag. Al de vorige stellingen zijn belangrijk maar die gaan je leven niet veranderen. Tenzij je de koe bij de horens neemt. Start rustig. Schrijf een blog. Neem danslessen. Spreek desnoods af met een kennis die ergens anders in de wereld woont en ga daar een paar maanden naartoe. Jij weet zelf wel hoe vreugde en geluk kan deel uitmaken van je dagelijkse leven. Maar stel het niet uit! Maak jezelf gelukkig.

Tot slot

Alle antwoorden liggen bij jezelf. Je hebt alles in je mars om zelf het leven te creëren dat je wilt. Maar eerst en vooral moet je zeker weten wat je wilt. Je moet nu zaaien wat je later in je leven wilt en dan zul je de vruchten daarvan kunnen plukken.

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie...

6 redenen waarom wijn een onuitputtelijke bron van liefde is

Voor iedere single vrouw: haal even diep adem. Er is namelijk...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Zo blijf je elkaars taal spreken in de liefde

Het ene moment loop je over van liefde en het andere...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

 mooi & gezond algemeen