zelfbeeld onzeker

Levenslessen voor een positief waardevol leven

Heb je best een leuk leventje, maar denk je dat dit beter kan en vooral dat het meer de moeite waard moet kunnen voelen. Iedere dag werken en zorgen dat je geld hebt, dat kan toch niet de enige invulling van ons leven zijn. Waarom bestaan we? Toch niet alleen om te werken, te zorgen en om na jaren dood te gaan. Maak er tussen je geboorte en je dood een tijd van die vooral gevuld is met positiviteit en geluk.

Levenslessen voor een positief waardevol leven

Wanneer we jong zijn, gaan we naar school en leren een baan of doen kennis op om te gaan werken. Heb jij het geluk een goede gezondheid, een goed stel hersenen te hebben en dat je bedje in een behoorlijk milieu stond, dan ben je al bevoorrecht. Besef dat dagelijks. Heb je dit allemaal niet, dan ben je meer op jezelf aangewezen, maar het wil niet zeggen dat je dan niet goed terecht kunt komen.  Gelukkig.  Leef bewust en denk na over hoe je je leven zo positief mogelijk kunt leven.

1. Gun een ander geluk

Gun je zelf geluk, maar ook een ander. Of het in een relatie is of tussen vriendinnen, gun elkaar succes. Ook op je werkplek, vind het fijn voor collega’s dat zij goed werk leveren en zich goed voelen. Van alle mensen om je heen die zich goed voelen, kun jij een graantje meepikken.

2. Stel prioriteiten

Fijn werk hebben is prettig, maar het is nog prettiger je levensgeluk niet alleen uit je werk te halen. Zet je ambities soms even op een lager pitje, als je merkt dat de balans tussen werk, liefde en gezin zoek is. Probeer goed te bedenken wat je wilt, wat je belangrijk vindt. Wordt het soms even te veel, probeer hulp erbij te halen of laat toe dat een ander je helpt.

3. Bedenk dat iedereen misbaar is

Wat zou er gebeuren als jij morgen niet meer op je werk verschijnt? Voor jou tien anderen. Werk jezelf niet over de kop. Zorg dat je naast je werk ook tijd hebt om andere dingen te doen, waar je blij van wordt, die je plezierig vindt. Een beetje minder inkomsten, kan juist meer vreugdevolle momenten brengen.

4. Leef in het moment

Je zorgen maken is als altijd met je paraplu rond lopen ook als het niet regent. Leef en ben ook tevreden als het net iets minder gaat. Het is jammer te weinig erg te hebben in de mooie, vaak kleine momenten van geluk.

5. Stap uit je comfortzone

Doe af en toe iets waar je best eenbeetje angst voor hebt. Zorg dat je blijft groeien, dat brengt je ook op nieuwe onverwachte plaatsen. Alleen op reis gaan? Of in je eigen omgeving in je eentje een wandeling gaan maken?

6. Wees maatschappelijk betrokken

Door je in te zetten voor een goed doel of een maatschappelijke kwestie, help je niet alleen anderen, maar voel jij je ook goed. Wordt vrijwilliger. Hier voor krijg je geen geld, maar wel geod gevoel. Goed gevoel is onbetaalbaar. Nieuwe mensen leren kennen brengt ook verrijking.

7. Geniet van ouder worden

Eet gezond en beweeg voldoende. Merk je het gaan sporten lastiger wordt, dwing je zelf toch. Daarna voel je je nog meer voldaan.

8. Liefde is hard werken

Liefde gaat niet vanzelf. Alleen maar bij een ander blijven en niks ondernemen, dan blijft het niet goed gaan. Je moet er aan werken om het leuk te houden.

9. Durf nee te zeggen

Als vrouw ben je gewend te pleasen. Durf echter gewoon eens nee te zeggen tegen een collega of tegen een vriend(in). Doe dat ook meteen, anders kost het verzinnen van een excuus je ook weer meer tijd en energie dan goed voor je is.

10. Negeer vervelende mensen

Collega’s die jou niet leuk vinden, kennissen die vervelend zijn tegen je. Vraag ze gewoon waarom ze jou niet leuk vinden of waarom ze vervelend tegen je zijn. Deze manier is meer voor mannen. Wanneer je als vrouw dit doet, zul je merken dat het lucht geeft.

11. Werk niet voor niets

Ben je freelancer en heb je het gevoel dat je te weinig verdient? Belangrijk zijn Poen, Prestige en Plezier. Hierbij zijn poen en plezier belangrijk en is prestige een bijzaak. Voor niets werken dat moet je niet doen. Denk je dat het doen van een opdracht die je geen geld oplevert, wel goed is voor je portfolio? Niet doen. Dan kun je nog beter gaan schoonmaken.

12. Je verdient niet genoeg

Ben je niet tevreden met je inkomsten, dan moet je eerst kijken wat je daar zelf aan kunt doen. Werk je bijvoorbeeld parttime, dan kun je begrijpen dat je verdiensten navanant zijn. Maak op je werk duidelijk dat je meer uren zou willen werken. Maak het werk niet af in je eigen uren, dan zien ze niet dat je uren tekort komt voor je werkzaamheden.

13. Zeg wat je dwars zit

Kom je terug van vakantie en wil je meteen je gal spuien over van alles en nog wat waar je het niet mee eens bent op je werkplek? Dan is niet handig. Houd wat je bedacht hebt even voor je, voelt het na een paar weken nog steeds niet goed, trek dan aan de bel. Doe dat rustig, zonder te veel bombarie. Dit kan ook gelden binnen een relatie, denk even goed na, maar zeg het zeker. Opkroppen heeft nog nooit iets gebracht.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.