Leuke single over de vloer Maak je huis date-proof!

Leuke single over de vloer? Maak je huis date-proof!

Als je voor de eerste keer met iemand bij jou thuis afspreekt dan kan dat best spannend zijn. Je wilt jezelf zijn, maar dan wel de beste versie van jezelf. Heb je een potentiële match gevonden en ben je klaar voor dat avondje bij jou thuis? Lees deze tips door en kijk welke jij wilt toepassen. Alvast veel plezier gewenst!

Opruimen en schoonmaken

Hoewel we allemaal wel eens rommel in huis laten slingeren, is een eerste indruk vaak een blijvende. Daarom ruim je de eerste keer het beste goed op. Geen slingerende kleren op de bank (dat komt misschien later) of prulletjes en post die verspreid liggen over de keukentafel. Foto’s van je ex in huis? Ook die haal je beter weg. Zorg voor een schoon huis waarin je je zelf thuis voelt. Als je date bij je past zal hij of zij zich ook thuis voelen.

Denk na over de planning van de date

Soms wil je de date op zijn beloop laten, maar het is altijd slim om alvast na te denken over een (back-up) planning. Zo kun je bijvoorbeeld samen een filmpje kijken, maar je kunt dan minder kletsen. Houd echter alvast een filmpje achter de hand voor als je merkt dat het erg saai wordt (kan natuurlijk altijd gebeuren!). Of ga lekker samen gamen, bijvoorbeeld Mario Kart. Dat is sowieso lachen geblazen. Heb je nog een oude televisie die niet lekker wegkijkt of waarop je geen consoles kan aansluiten? Bekijk dan de beste televisie, en trakteer jezelf meteen op een nieuw model. Het is daarnaast ook leuk om voor je date te koken, weet je meteen of je kookkunsten gewaardeerd worden en of jullie qua eetwensen op dezelfde lijn zitten. Smakelijk.

Zorg voor een adembenemende look

Neem een goede douche van te voren en zorg dat je er op en top verzorgd uitziet. Want hoewel met misschien aantrekkelijk is om comfortabele kleding thuis aan te doen, wil je er natuurlijk wel goed uitzien als je date de eerste keer langskomt. Ook een lekker luchtje is meer dan welkom. Neem eens een kijkje op vergelijkingssite DeBeste om te zien wat de best beoordeelde parfums van het moment zijn. Hier kun je overigens ook andere beauty producten vergelijken, van wimperkrullers tot neustrimmers, scheerapparaten, krultangen, mondwater en zelfbruiner. Daarnaast spot je er goede boxsprings en matrassen. Dat zou later nog wel eens van pas kunnen komen. Kortom, een goede plek om inspiratie op te doen!

Ga voor sfeervolle verlichting

Van verpletterende tl-verlichting worden de meeste mensen niet zo blij. Beter kies je voor sfeervolle verlichting die niet te fel is. Ook niet te donker trouwens, je wilt je date wel kunnen zien. Indien mogelijk dim je de lichten een beetje en vrolijk je het huis op met kaarsjes. Bijvoorbeeld geurkaarsen, die meteen een lekker luchtje verspreiden. Weet je niet welke verlichting het goed doet? Probeer dan de avond ervoor alvast te testen met verschillende dimverlichting-standen, zodat je op de avond zelf niet eindeloos aan de knoppen hoeft te draaien. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Weet wie je uitnodigt

Wat ook nog belangrijk is, is dat je niet zomaar iedereen moet uitnodigen. Heb je geen goed gevoel over diegene die langskomt? Spreek dan simpelweg liever buiten de deur af. Zeker als je diegene nog nooit in het echt hebt ontmoet. Iemand kan online nog zo leuk lijken, maar je weet nooit wat erachter zit. Heb je je date al een aantal keer gezien en gesproken, en is dan eindelijk het moment daar? Maak er dan samen een leuke en ontspannende avond van, ben jezelf, en leg je telefoon aan de kant. Nu kunnen jullie elkaar goed leren kennen. Enjoy!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?