Lesbiennes scheiden veel vaker dan homo’s

Jaarlijks stranden er echter twee keer zo veel homohuwelijken tussen vrouwen als tussen mannen. Sinds het homohuwelijk in 2001 werd ingevoerd trouwen er elk jaar echter wel net iets meer vrouwen met elkaar dan mannen.

In 2005 tot 2009 werden jaarlijks gemiddeld 610 homohuwelijken tussen mannen gesloten en 690 tussen vrouwen. In die jaren scheidden gemiddeld 45 mannelijke homostellen per jaar en 100 vrouwelijke homostellen.

Dit blijkt uit een analyse door weblog Sargasso en het ANP van dinsdag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Niet hetzelfde

”Dat beide groepen homoseksueel zijn betekent niet dat ze hetzelfde zijn”, zegt René van Soeren van COC Nederland. ”Waar het verschil vandaan komt, is niet specifiek onderzocht.”

“Een reden kan zijn dat vrouwen uiteindelijk nuchterder zijn in hun besluit dat een relatie niet meer werkt. Weinig mensen treden nu nog impulsief in het huwelijk, dat zal de reden voor het verschil niet zijn.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?