werkstress

Leontien van Moorsel pakt werkstress aan

Ex wielrenster geeft fiets clinic bij Accenture en op station Leiden tijdens Week van de Werkstress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel zet zich als ambassadeur van de Check Je Werkstress Week van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in om werkstress bespreekbaar te maken en aan te pakken.

“Werkgevers moeten werknemers aansporen meer te gaan bewegen”, aldus van Moorsel. Om die boodschap kracht bij te zetten geeft Leontien op woensdag 5 november een fiets clinic aan consultants van Accenture op de Zuidas te Amsterdam. Tijdens het spitsuur geeft ze ook een fiets clinic op station Leiden aan forenzen.

“Ik ging tijdens mijn wieler carrière ten onder aan het moeten presteren”

Door de hoge prestatiedrang raakte Leontien van Moorsel de balans kwijt in haar leven. Dit resulteerde bij haar in een eetstoornis. “Ik ging ten onder aan het moeten presteren en ik kon er niet goed over praten”, aldus van Moorsel. Erover praten en blijven bewegen was voor haar uiteindelijk de oplossing. Tijdens de Werkstress Week zet ze zich daarom in om werkstress bespreekbaar te maken. “Het is belangrijk dat we in Nederland meer gaan bewegen. Het is een moment van ontspanning. Werkgevers moeten werknemers daarom aansporen meer te gaan bewegen. Het is belangrijk dat inspanning en ontspanning hand in hand gaan, aldus Leontien van Moorsel.

“Consultancy is een veeleisende “tak van sport” met een hoge prestatiedruk”

Bij Accenture Nederland, een consultancybureau op de Zuid as in Amsterdam, kijken ze uit naar de clinic van Leontien. Judith Blenken Blijdenstein, HR Directeur bij Accenture: “Consultancy is een veeleisende “tak van sport” met strakke deadlines en een hoge prestatiedruk. Bij Accenture werken voornamelijk jonge professionals die ambitieus zijn en veel van zichzelf vergen. We erkennen als werkgever dat het dan lastig kan zijn om je grenzen goed te bewaken. Samen met Leontien willen we de verantwoordelijkheid van werkgevers om gezondheid en vitaliteit op het werk te stimuleren, onder de aandacht brengen.”

Werkstress in Nederland

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen veel organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.

Check Je Werkstress Week

Van 3 tot en met 6 november organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met Focal Point de Check Je Werkstress Week. Tijdens deze week wordt er samen met ambassadeurs Leontien van Moorsel en Arko van Brakel en diverse bedrijven zoals ING, de Baak, Siemens, Amphia Ziekenhuis en Horizon College aandacht besteed aan werkstress. Bedrijven gaan in gesprek met hun werknemers over werkstress, organiseren bijeenkomsten over werkstress, ruilen een dag van baan om werkplezier en motivatie te verhogen en bevorderen een gezonde leefstijl door looplunches. Voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op www.checkjewerkstress.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!