vakantie eigen land

Leonardo DiCaprio bouwt Eco Resort op Belize

Leonardo DiCaprio gaat op zijn privé-eiland een eco-resort bouwen. De acteur kocht het eiland voor de kust van Belize in 2005 en is nu van plan er 68 villa’s en 48 privéhuizen op te bouwen. De prijs van een privé-optrekje ligt tussen de vijf miljoen en de vijftien miljoen dollar.

Milieuactivist

Aan de New York Times vertelt Leonardo dat hij niet zomaar een luxe resort wil neerzetten, maar dat hij er het ecosysteem van het eiland mee wil herstellen. “Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert”, aldus DiCaprio, die al jaren een fervent milieuactivist is. “Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, een eiland kopen en er zoiets iets mee doen, als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging.”

Gastenvilla’s

Het project wordt dan ook ondersteund door een team van wetenschappers die nauwlettend in de gaten houden welke impact het resort op het eiland heeft. De gastenvilla’s worden gebouwd op een enorm platform, met daaronder kunstmatige rif en beschuttingsplekken voor vissen. Op het eiland komt ook een conservatieplantage voor mangrovebomen.

Duiktripje

De Titanic-acteur kwam het eiland tijdens een duiktripje op het spoor en kocht het samen met een partner voor 1,75 miljoen dollar (omgerekend zo’n 1,6 miljoen euro). “Het was als de hemel op aarde”, vertelt hij hierover. Het is de bedoeling dat het resort in 2018 opengaat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.