vakantie eigen land

Leonardo DiCaprio bouwt Eco Resort op Belize

Leonardo DiCaprio gaat op zijn privé-eiland een eco-resort bouwen. De acteur kocht het eiland voor de kust van Belize in 2005 en is nu van plan er 68 villa’s en 48 privéhuizen op te bouwen. De prijs van een privé-optrekje ligt tussen de vijf miljoen en de vijftien miljoen dollar.

Milieuactivist

Aan de New York Times vertelt Leonardo dat hij niet zomaar een luxe resort wil neerzetten, maar dat hij er het ecosysteem van het eiland mee wil herstellen. “Het is belangrijk om iets te doen wat de wereld verandert”, aldus DiCaprio, die al jaren een fervent milieuactivist is. “Ik zou niet naar Belize kunnen gaan, een eiland kopen en er zoiets iets mee doen, als het niet baanbrekend zou zijn voor de milieubeweging.”

Gastenvilla’s

Het project wordt dan ook ondersteund door een team van wetenschappers die nauwlettend in de gaten houden welke impact het resort op het eiland heeft. De gastenvilla’s worden gebouwd op een enorm platform, met daaronder kunstmatige rif en beschuttingsplekken voor vissen. Op het eiland komt ook een conservatieplantage voor mangrovebomen.

Duiktripje

De Titanic-acteur kwam het eiland tijdens een duiktripje op het spoor en kocht het samen met een partner voor 1,75 miljoen dollar (omgerekend zo’n 1,6 miljoen euro). “Het was als de hemel op aarde”, vertelt hij hierover. Het is de bedoeling dat het resort in 2018 opengaat.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen