kledingkeuze

Lengte speelt ook een rol bij online dating

Lengte speelt een grote rol bij het uitkiezen van een online date door een vrouw, dat blijkt uit een studie van de datingsite AYI.com. Een lengteverschil van 17,8 centimeter zou koppels het gelukkigst maken.

De ideale lengte

De onderzoekers analyseerden meer dan 80.000 interacties tussen de gebruikers van de datingsite in het Verenigd Koninkrijk. Grotere heren hebben een aanzienlijk grotere kans op een date dan kortere mannen. De ideale lengte blijkt 1,82 meter te zijn, deze mannen hadden 33 procent meer kans om gecontacteerd te worden dan een iemand van 1,70 meter. De kans slinkt met 77 procent bij een lengte van 1,63 meter. Een te grote man echter is dan ook weer niet goed. Wie groter is dan 1,93 meter heeft een kwart minder kans bij de vrouwelijke gebruikers van datingsites.

Man groter dan de vrouw

Eerder dit jaar bestudeerden Britse en Nederlandse onderzoekers meer dan 12.000 koppels in het Verenigd Koninkrijk naar de rol van de lichaamslengte in de liefde. Daaruit blijkt dat bij 92,5 procent van de koppels de man groter dan de vrouw was. Psychologe Susan Krauss Whitbourne verklaarde dit fenomeen als volgt. Grote mannen stralen simpelweg aantrekkingskracht uit. Ze worden vaker tot president verkozen omdat grotere mannen mogelijk zelfverzekerder  en gelukkigere zijn. Ze zijn hierdoor misschien ook minder jaloers ten opzichte van andere mannen.

Uit evolutionair opzicht is het ook erg logisch. Een grote man is aantrekkelijker omdat hij sterker is en zijn familie beter kan beschermen tegen vijanden en andere fysieke bedreigingen. Hoewel dit nu niet meer van toepassing is, wordt dit schoonheidsideaal door de media nog altijd in stand gehouden.

Een Nederlandse studie heeft aangetoond dat vrouwen het gelukkigst in een relatie zijn wanneer ze 17,8 centimeter kleiner zijn dan hun partner.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam