erwtensoep snert maken

Lekkere snert waar singles langer van genieten dan 1 dag

Het is echt een winterkostje: erwtensoep met een lekker rookworstje en roggebrood met spek. De liefhebber doet er nog een beetje mosterd op! Ieder nadeel heb z’n voordeel want een hele pan snert in je uppie te verorberen, daar ben je nog wel even zoet mee. Gelukkig kan je erwtensoep heel eenvoudig verdelen in 1 persoonsporties, daarna invriezen en zo heb je de komende winter heel vaak plezier van deze traktatie!

Benodigdheden:

½ knolselderij
2 preien
1 pak spliterwten
1 rookworst
1 stukje vet spek / zuurkoolspek
Roggebrood
Mosterd
Zout en peper
Maggi

Bereiden:

Spoel de spliterwten schoon in een vergiet met stromend water totdat het water helemaal helder is. Snijd de prei in kleine stukjes, zet de erwten met de prei op in een grote pan en vul deze met 1,5 tot 2 liter water. Je kunt de soep zo dun of dik maken als je zelf wilt.

Vervolgens doe je het stukje spek erbij en je laat dit alles minimaal een uur zachtjes koken. Dan de spek eruit halen en af laten koelen. De soep op smaak brengen met zout en peper en een beetje maggi. De rookworst mee verwarmen, daarna in stukjes snijden en door de soep roeren.

In totaal staat de soep twee uurtjes zachtjes te pruttelen. Als het stukje spek goed is afgekoeld in plakjes snijden en het roggenbrood ermee beleggen. Beetje mosterd erop en smullen maar!

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!