Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vakantiemarkt
14 maart 2018

Lekker op vakantie: alleen of met singles?

Nu we de lente proeven, beginnen we langzamerhand weer plannen te maken voor de vakantie. Een paar korte breaks, een weekje zon, zee strand of spaar je liever nog even door voor die ene speciale verre reis die je al een poosje wilt gaan maken? Hoe dan ook, als single sta je wel voor de keus of je alleen reist of met andere mensen samen op vakantie gaat.

Keuzestress

En dat kan nog best lastig zijn om te besluiten, want ja, er kleven voor en nadelen aan beide mogelijkheden natuurlijk. Met singles op vakantie betekent: veel gezelligheid, alles lekker voor je geregeld, toffe excursies en naast een fijn gezelschap ook de mogelijkheid om je af en toe terug te trekken. Nadelen? De onzekerheid dat je de mensen waarmee je op reis gaat niet persoonlijk kent, bij een rondreis een programma volgt en dus niet je eigen tempo kan bepalen. Wanneer je alleen op reis of op vakantie gaat heb je alles in eigen hand, maar moet je ook alles zelf uitzoeken en regelen. Daarnaast ontmoet je uiteraard andere mensen onderweg of op de plaats van bestemming maar ben je ook veel op jezelf aangewezen.

Wie ben jij?

Belangrijk is daarom dat je jezelf kent voordat je besluit of je alleen of met andere singles op reis wilt. Wat voor type ben je? Wat doe je normaal gesproken graag wanneer je op vakantie bent? Ben je een mensen-mens of juist iemand die graag alleen is? Verder is het goed je af te vragen wat je van de reis verwacht. Wil je op vakantie om andere mensen te ontmoeten of gaat het je puur om de bestemming? Allemaal zaken die mede bepalen wat voor vakantie er bij jou past.

Handig

Er zijn wel wat handige hulpjes die je kunt inzetten bij het vinden van de vakantie die bij jou past. Wanneer je hebt besloten dat je graag met andere mensen reist dan kan de reiswijzer je verder helpen. Ben je een alleenstaande ouder dan zijn eenoudervakanties echt een heel leuke alternatief voor alleen met je kinderen op vakantie. Ben je in de vijftig of zestig en ga je graag op reis met mensen van ongeveer de zelfde leeftijd, ook dan zijn er gelukkig hartstikke mooie reizen te vinden. Ben je geïnteresseerd in een specifiek land of een bepaald type vakantie zoals een duikreis of zeilvakantie, dan ben je vaak het beste af bij een gespecialiseerde reisorganisatie. Ook al gaan daar niet alleen maar singles mee, in een groep die hetzelfde ‘doel’ heeft voel jij je vast als een vis in het water.

Wat je ook kiest; blijf dicht bij jezelf, wat jij fijn en vooral leuk lijkt. Dan weet je zeker dat je thuiskomt met een mooie vakantieherinnering.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Shoestring - Groepsreizen

gerelateerde artikelen

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Lekker vooruitzicht: op stedentrip met leuke singles

Think ahead! Nu mensen rustig aan toch weer vakantieplannen beginnen te...

Tips voor reislustige singles in coronatijd

Groepsreizen voor singles staan tijdens de coronatijd niet in de koelkast...

Jongeren kunnen reis boeken zonder aanbetaling bij Simi Reizen

Het coronavirus gooit voor iedereen met vakantiekriebels roet in het eten,...

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Koningaap - Safarireizen