ongezond eten

Lekker maar gezond eten op een feestje: 10 tips

Met dit lekkere lenteweer beland je extra vaak op een leuk feestje. Verjaardagen in de tuin, examenfeestjes, BBQ’s omdat de zon zo lekker schijnt in het weekend. Voordat je het weet sta je ieder weekend met een bordje en glas in je hand. Lekker en hartstikke gezellig, daar niet van, maar al die calorieën..

Daarom 10 tips zodat je optimaal kunt genieten van je sociale leven maar ook een beetje in model blijft voor dat leuke exemplaar daar achter die BBQ 😉

1. Ga niet met een lege maag
Natuurlijk mag je honger hebben, het is logisch dat je wat te eten krijgt wanneer je aankomt. Maar om nu uitgehongerd naar het feest te gaan, dat is om problemen vragen. Als we honger hebben nemen we immers niet meteen de beste beslissingen als het op eten aankomt. Eet iets kleins zoals een appel voor je vertrekt.

2. Eten met je ogen
Maak een ommetje en kijk eens wat er allemaal te eten valt voordat je het eerste het beste vastgrijpt dat jouw richting uit komt. Probeer ook om op voorhand te beslissen wat je gaat eten en hoe veel. Niets zo erg als iets zien waar je ontzettend veel zin in hebt, om vervolgens tot de conclusie te komen dat je bord al boordevol ligt.

3. Kies voor speciale dingen
Verspil geen calorieën aan voedsel dat je zelf makkelijk in huis kan halen, zoals dips, chips of frietjes. Zet je calorie-jokers in voor unieke gerechten.

4. Eet minstens 2 x groenten
Als er rauwkost voorhanden is, schep je maar beter wat op je bord. Zo hoef je je aan het einde van de avond niet al te schuldig te voelen. Of beter nog: eet wat groenten voor je aan de rest begint.

5. Wees strategisch met alcohol
Probeer drankjes die frisdrank bevatten te vermijden en hou steeds in het achterhoofd hoe veel je wil drinken. Hou het liefst bij wijn of bubbels, maar als die cocktails er echt té verleidelijk uitzien, ga dan voor eentje waar tonic in zit.

6. Drink een glas water bij aankomst
Veel water drinken houdt je gehydrateerd én geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder zal snacken. Drink dus zeker een glas water wanneer je aankomt, en tussen ieder alcoholisch drankje.

7. Focus je op de mensen, niet op het eten
Breid je netwerk uit, praat met mensen, geniet van de muziek, de sfeer en het gezelschap.

8. Hou afstand van het eten
Stel je strategisch op en ga wat verder weg van het voedsel. Wanneer er eten (of drank) in de buurt is, ga je immers automatisch meer eten.

9. Fruit als dessert
Probeer die overheerlijke chocoladetaart te negeren en kies voor fruit als dessert. Kan je echt niet weerstaan aan dat dessertbuffet? Ga dan voor een maximum van drie kleine stukjes. Kies bewust, geniet van elke hap, maar ga niet terug voor een tweede portie. Als je echt nog zin hebt in iets extra’s, neem dan een kopje koffie of thee.

10. Eet voldoende
Zorgt dat je voldoende eet zodat je niet thuis komt en weer in de koelkast grabbelt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.