afvallen in de overgang

Lekker koken voor jezelf

Single? Dan is lekker koken voor jezelf vast weleens een uitdaging. Je weet heus hoe je een fatsoenlijke lekkere en gezonde maaltijd moet maken maar het ontbreekt je vaak aan tijd en inspiratie. Tips!

Culinaire hoogstandjes

Niet zo gek wanneer je single bent. Samenwonen heeft namelijk als grote voordeel dat je het koken en bedenken van een maaltijd kunt delen of aan de ander kunt overlaten als jij niet zoveel tijd hebt. Samen koken is ook gezelliger, net als samen eten. Maar goed, het is niet nu eenmaal wat het is en even los van het feit of je nou wel of niet geniet van het alleen wonen, koken en eten blijft een dagelijks terugkerend ding in je leven. Iedere keer afhaal is ook niet alles en elke avond het internet afstruinen naar nieuwe culinaire hoogstandjes is ook een tijdrovend klusje.  Paar tips om het leven iets eenvoudiger te maken!

TIP 1

Als je kookt, doe het dan meteen voor een dag of twee, drie vooruit. Vries in wat niet op eet en je hebt de komend weken in ieder geval weer 1 dag waarop je zonder te hoeven nadenken een gezond hapje voor jezelf neer kunt zetten.

TIP 2

Doe boodschappen voor een dag of 2, 3 vooruit. Lekker vers, dat wel natuurlijk maar het scheelt gewoon tijd wanneer je thuis komt van je werk en meteen kunt beginnen met koken zonder dat je nog hoeft te bedenken wat je nu eigenlijk wilt eten en dan ook nog boodschappen moet gaan doen. Niet handig en de verleiding om een snelle hap te halen of in de magnetron te mikken is groter dan groot.

TIP 3

Kijk eens op een vrij momentje naar lekkere recepten op Singlessite.nl. We hebben de afgelopen jaren beste wel wat leuke, lekkere recepten voor singles verzameld. Heb je meteen wat inspiratie voor de komende weken.

TIP 4

Er zijn hele leuke kookboekjes voor alleen-eters. Duik er eens in! We zetten er een paar voor je op een rijtje zodat jij de komende tijd heerlijk te eten hebt!

  1. Koken voor jezelf
  2. Lekker koken voor jezelf
  3. Solo Chef
  4. Slimme eenpersoonsmaaltijden
  5. Too good to share

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.