soep slurpen

Lekker doen alsof je thuis bent

Ben je weer terug van vakantie en heb je je soms een beetje ongemakkelijk gevoeld op de plek van bestemming? Misschien heb je je dan iets te veel thuis gevoeld en je daar ook naar gedragen. In Japan niet geslurpt van je soep omdat je dat thuis ook niet mag? Ja, dan scoor je geen punten. Zo heeft ieder land zijn eigen gewoontes.

Buiten de boot vallen

Wanner je denkt als toerist niet op te vallen in een nieuw land, dan heb je het vaak mis. Met je gedrag kun je behoorlijk buiten de boot vallen. Ze zijn er meestal zo uit te halen door de locals. Omdat ze onbeschoft zijn? Nee, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Maar gewoon omdat ze enkel hun eigen gewoontes aan houden en vaak niet meegaan in de gewoontes van het land dat ze bezoeken. Thuis niet slurpen, in Japan ook niet. Fout, de soep al slurpend eten komt de smaak ten goede en je kunt sneller aan de hete soep beginnen.

Lekker doen alsof je thuis bent

Doen alsof je thuis bent, dat wordt dus niet altijd gewaardeerd door het gastland. In België bijvoorbeeld schrikken ze regelmatig van de directheid van de Nederlanders. Zij hebben liever dat je eerst even luistert en dan pas je mening geeft. In Australië willen ze graag dat je toestemming vraag voor het schieten van een foto. De Aboriginals geloven dat je met ieder foto eenstukje van hun ziel weghaalt. In Engeland kun je maar beter niet in de rij voordringen.

Afkeurende blikken

In Spanje is het niet de bedoeling in een korte broek in een restaurant te gaan zitten. Moet je in Frankrijk je neus snuiten, dan kun je maar beter even naar het toilet gaan. Dat bespaart je afkeurende blikken. Zit je in Noorwegen aan tafel eet dan met mes en vork, ook de boterhammen. Vergeet vervolgens in Amerika niet om fooi achter te laten. Het fooitje is voor personeel echt een deel van het inkomen. Dit geldt ook voor het hotelpersoneel. Op straat zoenen mag je in Griekenland gerust doen, daar wordt namelijk door iedereen vrolijk op los gezoend. Alles kust elkaar. Dit alles is goed om te weten, dan val je het minst op.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!