dans

Lekker dansen en swingen met singles

Het is niet iedereen gegeven om soepel en vol zelfvertrouwen de heupen los te gooien op de dansvloer voor het oog van een horde vreemde mensen. Maar dat wil niet zeggen dat je dan maar thuis moet blijven zitten!

Dansfeesten voor singles

Singlefeesten en dansavonden mogen eigenlijk in geen enkele agenda van singles ontbreken. Want er gaat niets boven een gezellige avond met goede muziek, leuke mensen en een lekker drankje. Voor de een is een heuse discoparty the placet to be, een ander gaat liever naar een wat knussere café locatie waar ook gedanst kan worden. Maar waar je ook terecht komt, het is nooit leuk om dan aan de kant te blijven staan. Zeker niet op een singlefeest! Pak jezelf bij de lurven en beweeg je naar de dansvloer!

Wat vertelt dansen over jou?

Een dans vertelt een heleboel over je persoonlijkheid. Sluit je je ogen bij het dansen? Dan geniet je graag van het moment, de partner in je armen en de muziek. Laat je je graag leiden of neem je zelf graag het voortouw? Ben je een voorzichtige schuifelaar of mag het wat meer zijn dan die paar vierkante centimeters?  Houd je jouw danspartner op armafstand of liever dichtbij?

Of je het wilt of niet, het zegt allemaal iets over hoe je je in het dagelijks leven gedraagt. Ben je niet de grootste spraakwaterval en heb je soms moeite om de dingen te zeggen die je te zeggen hebt? Zeg het dan met een dans!

Leer beter dansen

Niet iedereen kan zich een persoonlijke danscoach permitteren, maar dansen gaat vooral om plezier maken. Ritmegevoel en danspasjes kan iedereen aanleren. Overweeg daarom op dansles te gaan. Op die manier voel je je zekerder over jezelf en wat je aan het doen bent.

Spreekt een bepaalde dans je aan, zoek dan een dansschool bij jou in de buurt die deze dans in op het lesprogramma heeft staan. Dansscholen en diverse singleclubs organiseren vaak cursussen, work-shops en special events waar je ook zonder vaste danspartner kunt leren dansen. Je oefent je danstechniek  én je krijgt er ineens een hoop vrienden bij, dubbele pret! Je zal bovendien snel meer zelfvertrouwen uitstralen op de dansvloer en dat trekt andere singles net aan!

Interessante dansen voor singles

Stijldansen

Verschillende stijldansen aanleren, is ideaal als je houdt van elegante figuren en over de dansvloer wil zweven als Ginger Rogers of Fred Astaire. Kan je diverse stijldansen aan, dat komt ook handig van pas op allerhande feesten en partijen.

Tango

Bij deze hippe, sensuele dans spelen taal, cultuur, leeftijd of lengte geen rol meer. Als je de tango danst, voel je enkel nog de magie van twee zielen die dezelfde taal spreken. Deze dans bewaar je het liefst voor die ene single die je écht intrigeert.

Rock’n roll & swing

Hiervoor ben je een beetje sportief aangelegd, want bij deze dansen verbrand je heel wat calorieën. Fun en swingende rokjes troef en daardoor heb je heel wat keuze aan potentiële danspartners.

Salsa

Zwoele salsa straalt energie, ritme en plezier uit. De pasjes zijn op verschillende soorten muziek uit te voeren. Dat de dames er op hoge hakken altijd stralend uitzien en er veel salsaliefhebbers zijn, is ook mooi meegenomen natuurlijk.

Countrydans

Je danst samen en toch alleen. Ideaal als je snel afgeleid bent door een danspartner in je armen of niet zo’n held bent in leiden of volgen. De line dance wordt overal ter wereld op dezelfde manier gedanst, dus je kan altijd en overal inspringen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.