Leer zo vroeg mogelijk een gezond zelfbeeld aan

We worden niet geboren met een haat voor ons eigen lichaam, dus waar komen al die complexen vandaan? “Aangeleerd”, stellen experts. Hoogste tijd om het af te leren!

Acceptatie na 45e

Uit onderzoek blijkt dat heel wat mensen zichzelf pas leren accepteren na hun 45e. Er is dus werk aan de winkel in de strijd voor een gezond zelfbeeld. Precies daarom riep de Australische editie van vrouwenblad Marie Claire reclamemakers op om het goede voorbeeld te geven en positieve beelden rond ‘body image’ te creëren.

Zelfbeeld

Flubberige armen, een bol buikje, vermoeide ogen, wispelturige haren: allemaal eigenschappen die we geweldig vinden aan een babylichaam, maar haten wanneer we ze in de spiegel zien. Waarom? Stel jezelf maar eens die vraag.

De waarheid is dat complexen onnatuurlijk zijn, ze worden je aangeleerd. We geven ze door aan onze dochters, dringen ze op aan onze vriendinnen en straffen onszelf ermee, elke dag. Maar, er is goed nieuws: Wat aangeleerd is, kan ook afgeleerd worden. Maak een einde aan de vicieuze cirkel, voor jezelf en je kinderen. “Ze is perfect, tot we haar iets anders aanleren”, klinkt het in de confronterende campagne.

Aangeleerd

We weten allemaal dat kinderen gek zijn op nabootsen, al van een zeer jonge leeftijd. Ouders dienen daarbij uiteraard als voornaamste rolmodel. Daarom is het extra belangrijk om zo vroeg mogelijk een gezond zelfbeeld aan te leren en je complexen niet over te hevelen op de volgende generatie. Prijs jezelf gelukkig dat je de kans krijgt om de ongezonde cyclus te verbreken. Start daarom vandaag met een positieve boodschap.

Bron: HLN.be

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.