naakt slapen

Leer naakt te slapen voor je gaat daten

Naakt slapen is niet nieuw voor sommigen. Wanneer je er echt serieus over na gaat denken, dan  is er geen enkele reden om je kleren nog aan te houden ’s nachts. Wil je gaan daten, maar slaap je nog steeds in een pyjama? Misschien moet je dan eerst met je zelf afspreken dat je eerst leert naakt te slapen en dan pas weer op zoek gaat naar een bedgenoot. Het begin van jullie relatie zal zoveel beter zijn.

En al die dure zijde pyjama’s dan

Een pyjama die heb ik al een tijdje niet meer, een t-shirt en string is mijn nachtkledij. Heb jij wel dure zijden pyjama’s in je kast hangen, dan lijkt dat jammer van het geld om die weg te doen, maar dit artikel verzekert je dat je echt beter af bent zonder. Je snapt het niet want je hebt dat zo geleerd van je moeder! Ja, die had waarschijnlijk ook beter zonder kleren kunnen slapen.

Waarom naakt slapen goed voor je is

Maar waarom staat er dan nu een nieuwe beweging op die zegt de flanellen nachtjaponnen weg te gooien en je borsten de vrijheid te gunnen. Natuurlijk klinkt dat bevrijdend maar jij wil net als ik ook even meer overtuigd worden, neem ik aan. Naakt slapen is goed voor ons hele lichaam.

1. Je schaamstreek luchten

Je moet de streek rondom je vagina lucht geven om het gezonder en schoner te maken. Slapen zonder slipje bevordert een gezondere situatie voor je vagina. Een afgesloten en extreem warme omgeving is de namelijk de perfecte basis voor een schimmelinfectie. Door het te luchten kan een infectie voorkomen worden.

2. Hoe koeler het is, des te beter je slaapt

Het dragen van nachtkleding en een gewicht aan dekens kan slecht zijn voor je slaapcyclus. Je lichaamstemperatuur wordt verondersteld te dalen voor een optimale slaaptoestand. Dit betekent dat de dekens en kleding je temperatuur doen toenemen en je slaap verstoren.

3. Je wordt iedere dag een stukje jonger

Nou, niet echt natuurlijk , maar je verouderingsproces zal aanzienlijk vertragen. Als we slapen, we produceren we  groeihormoon (een natuurlijke anti-aging stof. Wanneer de slaap wordt verstoord als gevolg van overmatige warmte, produceren we minder  en zullen we uiteindelijk sneller  verouderen.

4. Je stress zal verminderen

Slaap zonder kleren is comfortabeler voor het lichaam, zoals hierboven is beschreven. Omdat we prettig slapen, neemt onze stress hormoon cortisol, ook af.

5. Het geeft je vertrouwen

Als we naakt zijn, we zijn meer bewust van ons lichaam, en dat is een goede zaak. Daarom is alleen naakt in huis lopen helemaal niet verkeerd. Het voelt sexy en het geeft je kracht, die op zijn beurt ons vertrouwen duidelijk versterkt.

6. Betere relatie

Naakt naast elkaar slapen, verhoogt je oxytocine niveaus. Dit is wat wetenschappers noemen het “knuffelhormoon.”  Het bevordert paarvorming, dat is een wetenschappelijke manier om te zeggen dat jij en je partner meer zin hebben in elkaar.

7. Duidelijk betere seks

Nog een mooi bij-effect door verhoogde oxytocine. Onderzoekers ontdekten dat bij degenen waar meer oxytocine vrijgegeven wordt, meestal een sterker orgasme beleefd wordt en beslist een boeiender seksleven hebben.

8. Minder was

Dit spreekt voor zich, dus daar maken we verder geen woorden aan vuil.

9. Houdt het zaakje koeler en gezonder

Voor mannen die naakt slapen, koelen hun testikels meer af. Dit is de ideale omgeving om je sperma gezond te houden. Daarom hangt naakt slapen samen met hogere vruchtbaarheid bij mannen.

10. Slapen wordt draaglijk in de zomer

De meerderheid van dichtbevolkte landen ervaren extreme temperaturen tijdens de zomer. Wanneer je in die hitte toch al naakt slaapt, zul je zeker minder last hebben van extra opvliegers.

11. Kikker je stofwisseling op

Door te slapen in een koelere omgeving kan je lichaam gezond vet, dat je stofwisseling activeert, produceren. Mensen die in een kille kamer slapen, produceren meer bruin vet . Dit is een gezond vet dat opgeslagen is in je nek, die calorieën verbrandt om vervolgens lichaamswarmte te produceren. Naakt slapen geeft het zelfde effect.

12. Het stimuleert je immuunsysteem

Doordat je naakt slaapt, slaap je vaak ook zonder onderbreking.  Dit kan je immuunsysteem een enorme boost geven. We genezen sneller terwijl we slapen en we slaan we voldoende  energie op om onze antistoffen aan het werk te houden.

13. Minder honger bij het wakker worden

De hoge niveaus van cortisol verhogen je eetlust. Omdat naakt slapen de hoeveelheid cortisol in je lichaam verlaagt, heb je minder kans op een nachtelijke hongerklop, wat bijdraagt ​​tot gewichtsverlies of betere gewichtsbeheersing.

14. Meer seks

Altijd naakt slapen? Dat is er om vragen om gewekt te worden door je plakkerige vriendje of door de mond van je vriendin. Koppels hebben meer de neiging om lekker te gaan slapen wanneer ze weten dat ze naakt naast elkaar slapen. Oxytocine hoog, cortisol laag. Er kan niks mis gaan.

Maar dan de eerste keer naakt slapen

Er moet natuurlijk een eerste keer zijn dat je begint met naakt slapen. We nemen aan dat je door de bovenstaande punten genoeg overtuigd bent om een poging te wagen. Voor het eerst naakt slapen volgen hier wat richtlijnen.

1. Ververs regelmatig je lakens

Naakt slapen brengt met zich mee dat er allerlei bacteriën van je huid smullen. Je intieme gedeelte zal zeker schoner zijn zonder ondergoed, maar zorg dan ook voor schone lakens.

2. Hang gordijnen op of jaloezien

Wanneer je er op uit bent dat je buren je blote billen zien dan hoef je geen gordijn te bevestigen, anders is dit wel een aanrader.

3. Sluit je deuren

Geef je huisgenoten of huisgenoten een eerlijke kans. Ben je zelf gewend aan het naakt in huis lopen, dan kan iemand het nog allerminst verwachten. Doe eerst het licht uit voordat je de voordeur op slot draait.

4. Voorkom ongedierte in je kamer

Het doet pijn genoeg als een beestje je steekt. Stel je voor dat ze naar de meer gevoelige delen van je lichaam pakken.

5. Plaats je badjas en schoenen naast je bed

Naakt slapen is oké, maar zorg ervoor dat je klaar bent voor een noodsituatie zoals een brand of een aardbeving bent. Je kunt niet zomaar naar buiten rennen wanneer je niks aan hebt.

6. Zet een zak met kleding in de buurt van je bed

Als het mogelijk is, zet dan ook een zak klaar met kleren voor in noodgevallen. Het kan buiten koud zijnen een jas is dan geen overbodige luxe.

7. Douche vaak

Doe dit zo vaak als je kunt, want naakt slapen nodigt extra bacteriën uit om te dineren op je lichaam. Hoewel het misschien een belangrijk nadeel lijkt, kan het gemakkelijk worden verholpen met schone lakens en een stuk zeep.

8. Scheer je glad

Als je van plan bent om permanent naakt te slapen, zorg er dan ook voor dat je huid fijn glad voelt. Verhoog je sex-appeal door het hebben van een gladde en zijdezachte huid als een bonus, daarbij vermindert een gladde huid het schuren.

Dus begin er gewoon mee. Heb je het onder de knie, gaat dan met meer zelfvertrouwen op zoek naar een bedgenoot om samen naakt het bed mee te delen, ooit. Eerst maar even kennis maken met kleren aan, toch.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam