singlesrecepten

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Op Singlessite.nl hebben we in de afgelopen jaren al heel wat recepten voor singles verzameld. Recepten die vaak niet veel tijd in beslag nemen, groot genoeg zijn voor één persoon, maar die zeker de moeite waard zijn, want dat ben jij ook. Omdat single zijn geen doel is maar een fase in je leven, nodig je wel eens een andere single uit, om samen te genieten van jouw klaargemaakte maaltijd.  Mogelijk is die ander zo onder de indruk dat hij blijft hangen en niet meer weggaat.

Er gaat voor jou gekookt worden

Het komt natuurlijk ook  andersom voor dat jij gevraagd wordt een hapje mee te komen eten bij een date of vriend in wording. Dit is een zeer geschikte manier om meer over die ander te weten te komen, wanneer je al bij het bereiden van het eten aanwezig ben. Dit zegt vaak meer dan de eerste gesprekken. De manier hoe het eten klaargemaakt wordt en wat er überhaupt gekozen wordt, vertellen veel over het karakter van de chef-kok. De kok kan zowel een man als een vrouw zijn, dat lijkt me duidelijk.

Beknopte psychologie van de thuiskok

Zonder recept
Een creatieve geest in de keuken, geeft aan dat zij het in het dagelijkse leven ook niet heel nauw nemen met de regels. Zo zou het bepalen van ingrediënten, kruiden en gaartijden zonder recept ervoor zorgen dat je meer terugvalt op eigen ervaringen en gevoelens en dus onafhankelijk bent. Deze man of vrouw kiest een eigen levensloop en laat zich niet kooien.

Combi
Kiest je date voor een combinatie van vers en verpakt? Dan probeert hij of zij zo veel mogelijk te genieten van het leven.  Lekker eten is een must, maar er moet natuurlijk nog tijd overblijven voor ontspanning. Problemen aanpakken en oplossingen zoeken om twee doelen te bereiken, lukt deze persoon dan ook uitstekend.

Overdaad
Een barbecue of pan vol met vlees om te grillen. Dat duidt waarschijnlijk op iemand die weet wat hij of zij doet en wil. Bovendien wil deze persoon je doen genieten en toch ook wel indruk op je maken. Hoewel de grillmeester misschien stoer oogt, schuilt er  in die persoon wel iemand dievan complimentjes houdt.

Magnetron
Een partner die vaak kiest voor het geld , vindt waarschijnlijk dat hij zijn tijd beter kan spenderen aan andere dingen. Zo iemand is meestal niet geïnteresseerd in ingewikkelde situaties maar houdt van simpelheid en eenvoud. Ook een afhaalmaaltijd hoeft niet te betekenen dat je date nonchalant is. Kant-en-klaar eten kost meestal aanzienlijk meer en dat heeft hij er blijkbaar voor over.

Groen
Zet je date een lekkere en gezonde maaltijd op tafel, dan is hij  van het bewuste leven, van zichzelf, de medemens en het milieu. De voordelen zijn dat hij ook goede gezondheid voor jou voor ogen heeft. Ongeschikt voor fast-foodies.

Comfortfood
Een warm en liefhebbend iemand zal dan weer minder aandacht besteden aan calorieën en kiezen voor een maaltijd die hij zelf vaak at tijdens zijn kindertijd. De herinneringen die verbonden zijn aan die maaltijd, zullen dan graag gedeeld worden.

Exotisch
Een mysterieuze persoonlijkheid, maar ook open ingesteldheid mag je verwachten bij een kok die exotisch eten voorschotelt. Avontuur is nu eenmaal een belangrijk deel van zijn leven.  Hij  reist dan ook erg graag om ter plaatse enkele leuke ervaringen op te doen.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.