singlesrecepten

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Op Singlessite.nl hebben we in de afgelopen jaren al heel wat recepten voor singles verzameld. Recepten die vaak niet veel tijd in beslag nemen, groot genoeg zijn voor één persoon, maar die zeker de moeite waard zijn, want dat ben jij ook. Omdat single zijn geen doel is maar een fase in je leven, nodig je wel eens een andere single uit, om samen te genieten van jouw klaargemaakte maaltijd.  Mogelijk is die ander zo onder de indruk dat hij blijft hangen en niet meer weggaat.

Er gaat voor jou gekookt worden

Het komt natuurlijk ook  andersom voor dat jij gevraagd wordt een hapje mee te komen eten bij een date of vriend in wording. Dit is een zeer geschikte manier om meer over die ander te weten te komen, wanneer je al bij het bereiden van het eten aanwezig ben. Dit zegt vaak meer dan de eerste gesprekken. De manier hoe het eten klaargemaakt wordt en wat er überhaupt gekozen wordt, vertellen veel over het karakter van de chef-kok. De kok kan zowel een man als een vrouw zijn, dat lijkt me duidelijk.

Beknopte psychologie van de thuiskok

Zonder recept
Een creatieve geest in de keuken, geeft aan dat zij het in het dagelijkse leven ook niet heel nauw nemen met de regels. Zo zou het bepalen van ingrediënten, kruiden en gaartijden zonder recept ervoor zorgen dat je meer terugvalt op eigen ervaringen en gevoelens en dus onafhankelijk bent. Deze man of vrouw kiest een eigen levensloop en laat zich niet kooien.

Combi
Kiest je date voor een combinatie van vers en verpakt? Dan probeert hij of zij zo veel mogelijk te genieten van het leven.  Lekker eten is een must, maar er moet natuurlijk nog tijd overblijven voor ontspanning. Problemen aanpakken en oplossingen zoeken om twee doelen te bereiken, lukt deze persoon dan ook uitstekend.

Overdaad
Een barbecue of pan vol met vlees om te grillen. Dat duidt waarschijnlijk op iemand die weet wat hij of zij doet en wil. Bovendien wil deze persoon je doen genieten en toch ook wel indruk op je maken. Hoewel de grillmeester misschien stoer oogt, schuilt er  in die persoon wel iemand dievan complimentjes houdt.

Magnetron
Een partner die vaak kiest voor het geld , vindt waarschijnlijk dat hij zijn tijd beter kan spenderen aan andere dingen. Zo iemand is meestal niet geïnteresseerd in ingewikkelde situaties maar houdt van simpelheid en eenvoud. Ook een afhaalmaaltijd hoeft niet te betekenen dat je date nonchalant is. Kant-en-klaar eten kost meestal aanzienlijk meer en dat heeft hij er blijkbaar voor over.

Groen
Zet je date een lekkere en gezonde maaltijd op tafel, dan is hij  van het bewuste leven, van zichzelf, de medemens en het milieu. De voordelen zijn dat hij ook goede gezondheid voor jou voor ogen heeft. Ongeschikt voor fast-foodies.

Comfortfood
Een warm en liefhebbend iemand zal dan weer minder aandacht besteden aan calorieën en kiezen voor een maaltijd die hij zelf vaak at tijdens zijn kindertijd. De herinneringen die verbonden zijn aan die maaltijd, zullen dan graag gedeeld worden.

Exotisch
Een mysterieuze persoonlijkheid, maar ook open ingesteldheid mag je verwachten bij een kok die exotisch eten voorschotelt. Avontuur is nu eenmaal een belangrijk deel van zijn leven.  Hij  reist dan ook erg graag om ter plaatse enkele leuke ervaringen op te doen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!