leeftijdsverschil relatie

Leeftijdsverschil in relaties: wat is ideaal?

Als er sprake is van echte liefde, dan doet leeftijd er niet toe. Althans dat is wat men beweert. Toch blijkt dit niet te kloppen. Uit een Brits onderzoek bleek dat er wel degelijk een ideaal leeftijdsverschil bestaat; namelijk vier jaar en vier maanden. Daarbij moet de man dan wel ouder zijn dan de vrouw.

Celebs versus gewone mensen

Hoewel 40 procent van de 2000 deelnemers aan het onderzoek uitkomt aan een ideaal leeftijdsverschil tussen de drie en vier jaar mag het voor nog eens 30 procent nog iets meer zijn, namelijk vijf tot zes jaar. Opvallend is dat de overgrote meerderheid het belangrijk vindt dat zijn of haar partner niet even oud is. Hoewel sterren als Madonna, Jennifer Lopez en Demi Moore lijken te zweren bij een toyboy die vele jaren jonger is, verkiezen ‘normale vrouwen’ juist liever een iets oudere, rijpere man. Amper 1 procent van de vrouwen gelooft echt dat een veel jongere man hen de perfecte relatie kan bezorgen. Doorgaans staan mannen ook niet in de rij om permanent als toyboy door het leven te gaan. Slechts 2 procent laat weten het liefst een relatie te hebben met een oudere vrouw.

Kritische buitenwereld

Of je nu wel of niet kiest voor een relatie met een groot leeftijdsverschil, de buitenwereld zal er kritisch op reageren. Meer dan een derde van de ondervraagden geeft toe dat wanneer ze een vrouw met een veel oudere man zien hij ongetwijfeld veel geld heeft. Bij het zien van Tatjana met haar nieuwe liefde Lex (30 jaar ouder) denken velen dat waarschijnlijk ook. In het geval van Tatjana klopt het plaatje ook nog, hij is namelijk miljonair en schittert in de Quote 500. Maar goed, een op de vijf is er bovendien van overtuigd dat een dergelijke relatie nooit stand zal houden. Een vierde was zelfs nog minder mild: zij bestempelen vrouwen die een veel oudere man daten meteen als golddiggers.

Streven naar leeftijdsverschil

Waarom streven de meeste mensen nu naar een leeftijdsverschil in de relatie? Dit heeft te maken met kennisoverdracht. Verschillende deelnemers geven aan dat ze door het leeftijdsverschil met hun partner bepaalde zaken vanuit een ander perspectief leren bekijken. Vier op de tien zegt bovendien dat een jonge partner de oudere eveneens jong houdt.

Problemen op lange termijn

‘Grote leeftijdsverschillen duiken steeds meer op door de grotere aanvaarding van diverse gezinssituaties’, zegt relatie-expert Julia Cole in The Daily Mail. ‘Toch kan een groot leeftijdsverschil ook problemen met zich meebrengen waarmee in het begin van een relatie nog geen rekening wordt gehouden. Bij een verschil van meer dan tien jaar bijvoorbeeld, is het belangrijk om vooraf bepaalde zaken goed te bespreken, zoals geld, de gezinssituatie en het risico op opmerkingen van familie en vrienden’, besluit Cole.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.