leeftijdsverschil relatie
21 June 2015

Leeftijdsverschil in relatie: werkt het?

Onlangs trouwde Henk Bleker met journaliste Barbara Rijlaarsdam en ze schelen maar liefst 32 jaar. Toch lijkt er sprake te zijn van echte liefde bij het pasgetrouwde stel. De ex-bewindsman en de jonge schrijfster vielen als een blok voor elkaar tijdens een interview. ”Het was een vonk”, zei Bleker in de Telegraaf. ”Dezelfde vonk als bij nul leeftijdsverschil. Of bij vijf. Of bij tien.”

Liefde bij leeftijdsverschil

Het ‘sprookje’ van Henk en Barbara lijkt te zeggen dat het prima werkt een leeftijdskloof van 32 jaar in een relatie. Hij 61 jaar, zij 29. Maar hoe ziet die relatie er over 10 of 15 jaar uit? Is de liefde dan nog net zo groot of voelt Barbara zich meer een bejaardenverzorgster dan echtgenote? Overwint echte liefde zo’n groot leeftijdsverschil? Vragen waar niet zo eenvoudig op te antwoorden is. Het is wel zo dat een groot leeftijdsverschil in het begin van de relatie minder opspeelt dan een aantal jaren later.

Bewonderend of lacherig

Veel mannen zullen enigszins jaloers kijken naar Bleker met zo’n jong blaadje aan zijn arm en veel vrouwen gruwelen bij de gedachte om met een man in bed te moeten kruipen die van dezelfde leeftijd is als hun vader. Oudere mannen met een veel jongere vrouw, daar wordt vaak nog bewonderend naar gekeken (Clooney en Amal, Rob de Nijs deed er nog een kind bovenop, evenals Peter Jan Rens). Omgekeerd wordt er nog altijd een beetje lacherig over gedaan. Heleen van Royen met haar toyboy Bart of Linda de Mol met die jongere Jeroen, Madonna en Timor.. ze moeten eerst maar eens ‘bewijzen’ dat het serieus is. Tot die tijd wordt er toch een beetje over gegniffeld.

Kans van slagen

Maar heeft zo’n relatie met een groot of enorm leeftijdsverschil nou kans van slagen? Ja, natuurlijk. Net als iedere andere relatie kan slagen of mislukken. Dit hangt natuurlijk af van heel veel verschillende factoren. Als je een relatie aangaat met een veel oudere (of jongere) partner, dan heb je alle obstakels al lang en breed de revue laten passeren. Wanneer je er dan echt voor durft te gaan, dan zit de liefde toch wel diep.

Voor en nadelen levensfase – leeftijdsverschil

Vaak is de levensfase waarin je verkeert is vaak eerder een obstakel dan de werkelijke leeftijd. Maar daarover je lees je hier meer.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze vragen ontdek je of jouw date de ware is

Ongemakkelijke stiltes vallen er straks zeker niet meer, want om erachter...

Ook elke keer verliefd op hetzelfde type?

Heb jij ook altijd met dezelfde soort types een match op...

Hier liegen singles het vaakst over op Tinder

Tinder. Menig single maakt er gebruik van. Voor een serieuze liefde...

Liefde voor rijke singles: bij succes betaal je 60.000 euro

Rijk, single en op zoek naar een interessante gelijkgestemde partner? Pier...

Nieuwe relatie: zo werk je toe naar vertrouwen

Vraag mensen wat ze het voornaamste vinden in een liefdesrelatie en...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie