leeftijdsverschil relatie

Leeftijdsverschil in relatie: werkt het?

Onlangs trouwde Henk Bleker met journaliste Barbara Rijlaarsdam en ze schelen maar liefst 32 jaar. Toch lijkt er sprake te zijn van echte liefde bij het pasgetrouwde stel. De ex-bewindsman en de jonge schrijfster vielen als een blok voor elkaar tijdens een interview. ”Het was een vonk”, zei Bleker in de Telegraaf. ”Dezelfde vonk als bij nul leeftijdsverschil. Of bij vijf. Of bij tien.”

Liefde bij leeftijdsverschil

Het ‘sprookje’ van Henk en Barbara lijkt te zeggen dat het prima werkt een leeftijdskloof van 32 jaar in een relatie. Hij 61 jaar, zij 29. Maar hoe ziet die relatie er over 10 of 15 jaar uit? Is de liefde dan nog net zo groot of voelt Barbara zich meer een bejaardenverzorgster dan echtgenote? Overwint echte liefde zo’n groot leeftijdsverschil? Vragen waar niet zo eenvoudig op te antwoorden is. Het is wel zo dat een groot leeftijdsverschil in het begin van de relatie minder opspeelt dan een aantal jaren later.

Bewonderend of lacherig

Veel mannen zullen enigszins jaloers kijken naar Bleker met zo’n jong blaadje aan zijn arm en veel vrouwen gruwelen bij de gedachte om met een man in bed te moeten kruipen die van dezelfde leeftijd is als hun vader. Oudere mannen met een veel jongere vrouw, daar wordt vaak nog bewonderend naar gekeken (Clooney en Amal, Rob de Nijs deed er nog een kind bovenop, evenals Peter Jan Rens). Omgekeerd wordt er nog altijd een beetje lacherig over gedaan. Heleen van Royen met haar toyboy Bart of Linda de Mol met die jongere Jeroen, Madonna en Timor.. ze moeten eerst maar eens ‘bewijzen’ dat het serieus is. Tot die tijd wordt er toch een beetje over gegniffeld.

Kans van slagen

Maar heeft zo’n relatie met een groot of enorm leeftijdsverschil nou kans van slagen? Ja, natuurlijk. Net als iedere andere relatie kan slagen of mislukken. Dit hangt natuurlijk af van heel veel verschillende factoren. Als je een relatie aangaat met een veel oudere (of jongere) partner, dan heb je alle obstakels al lang en breed de revue laten passeren. Wanneer je er dan echt voor durft te gaan, dan zit de liefde toch wel diep.

Voor en nadelen levensfase – leeftijdsverschil

Vaak is de levensfase waarin je verkeert is vaak eerder een obstakel dan de werkelijke leeftijd. Maar daarover je lees je hier meer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.