Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vrienden en geluk
23 maart 2017

Leef je leven zonder spijt te krijgen

Heb jij ergens spijt van of denk je ergens spijt van te zullen krijgen? Dan weet je vast wel waarom dit zal zijn. In Australië heeft een verpleegkundige Bronnie aan mensen die aan het einde van hun leven zijn, gevraagd waar ze spijt van hebben. Wat ze anders zouden doen, wanneer ze een tweede kans zouden krijgen. Leef je leven zonder spijt te krijgen.

Advies om niet in de wind te slaan

Mensen die terugkijken op hun leven en het niet meer kunnen veranderen, hebben vaak spijt dat ze bepaalde stappen niet gezet hebben. Voor deze mensen helpt het wel door er over te praten dat er een soort  acceptatie komt. Voor allen die nog een leven voor de boeg hebben kan het een grote levensles zijn. Of in ieder geval een waardevol advies om niet in de wind te slaan. Een van de sleutel opmerkingen die Bonnie bemerkte was dat bijna iedereen het maar heel normaal vind gezond te zijn en dat we ons leven leven zonder daar weinig bij stil te staan. Gezondheid geeft ons eindeloze vrijheid om te handelen, maar dat realiseren we meestal pas wanneer die gezondheid niet langer vanzelfsprekend is. Zorg dus dat je wat gaat maken van je leven, zodat je later geen spijt krijgt. Voor Bonnie waren er 5 meest opvallende spijtbetuigingen.

1. Ik zou willen dat ik mijn dromen en verlangens had na gestreefd, en niet het leven dat anderen van mij verwachtten.

Mensen worden zich bewust dat ze niet de moed hebben gehad hun eigen dromen waar te maken. Wanneer je weet wat jou echt blij maakt, aarsel niet om het te doen. Laat anderen niet te veel invloed hebben op jouw plannen.

2. Ik zou willen dat ik minder hard gewerkt had.

Vooral veel mannen hebben spijt dat ze zoveel gewerkt hebben. Als broodwinner werd hun leven overgenomen door werk, geld verdienen en carriere maken.  Tijd doorbrengen met wie ze lief hadden schoot er bij in. Vaders vinden het jammer weinig van hun kinderen mee te hebben gekregen. Door hun leven minder ingewikkeld te maken en betere keuzes te maken, denken ze veel minder geld nodig te hebben gehad. Ze zouden meer geluk kennen en meer tijd kunnen doorbrengen met geliefden.

3. Ik zou willen dat ik de moed had gehad mijn gevoelens te tonen en mijn gedachten uit te spreken.

Veel mensen hebben aan het einde van hun leven spijt hun ware gevoelens onderdrukt te hebben. Dat ze niet gezegd hebben wat hun dwars zat, om de goede vrede te bewaren. Ze kozen voor de makkelijkste weg, die niet zo makkelijk bleek te zijn achteraf. Door boosheid te onderdrukken werden ze verbitterd wat nooit goed is voor je gezondheid.  Door je onvrede niet goed te uiten word je emotioneel zwak en dit belemmert je om volledig tot je recht te komen. De les hieruit is dat eerlijkheid en confrontatie een onderdeel zijn van een gezonde relatie. Door constructief en eerlijk te zijn krijg je meer respect en begrip voor elkaar. Door je gedachten te uiten, laat je je echte gevoelens zien en verklein je het risico op verbittering dat gigantisch pijn doet.

4. Ik zou willen dat ik in contact was gebleven met mijn vrienden.

Veel mensen hebben er aan het einde van hun leven spijt van dat ze niet genoeg geinvesteerd hebben in het contact houden met vrienden. Iedereen gaat zijn vrienden missen. Pas als gezondheid minder wordt, gaan mensen zich beseffen dat vriendschap veel waardevoller is dan weelde en wat je bereikt hebt. Op het einde draait het in het leven alleen nog om liefde en vriendschap.

Natuurlijk hebben we allemaal een druk bestaan en is de druk van het werk, het leven in de stad, het opvoeden van kinderen een grote belasting. Maar pas op dat we niet een te grote tol hiervoor gaan betalen. Proberen het anders te doen, nu het nog kan.

5. Ik zou willen dat ik me zelf had toegestaan gelukkiger te zijn.

Veel zieke mensen beseffen pas aan het einde dat geluk een keuze is. Deze mensen zouden willen dat ze eerder hadden geweten dat geluk niet iets dat verkregen wordt door weelde, sociale acceptatie en uiterlijk vertoon. Op hun sterfbed dringt het door dat ze voor geluk hadden kunnen kiezen, onafhankelijk van het feit dat ze arm of rijk zijn. Leer dus om relaxed te zijn en de goede zaken van het leven te waarderen. Dat is de enige manier om echt geluk te vinden.

Leef je leven zonder spijt te krijgen

Om met zo min mogelijk spijt dood te gaan, moeten we ons leven leven alsof we iedere dag zomaar om kunnen vallen. Door te beseffen dat het leven eindig is, kun je gaan beseffen dat je niet alle tijd van de wereld hebt.  Schuif dus zo weinig mogelijk vooruit. Zet je in voor je grootste wensen, dromen en verlangens. We moeten beter focussen en ons vooral inzetten voor zaken en mensen die ons gelukkig maken. Zet verwachtingen van anderen aan de kant en laat je echte gevoelens boven komen. Dus wanneer je dit leest en nog fit en fruitig bent, dan heb je grotendeels zelf de keuze in handen. Leef je leven zonder spijt te krijgen. Ga reizen, ga studeren, ga uit, ga genieten, ga nieuwe mensen leren kennen.

Bron: John-Paul Iwuoha

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Singles gelukkiger dan wie in middelmatige of slechte relatie zit

Uit een test, waarin zeven verschillende zaken gemeten werden, bleken mensen...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant