latten populair singles

Latten ongekend populair

Singles zijn lang niet altijd alleen. Ruim 20 procent van de volwassenen woont niet samen maar heeft wel een partner. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

LAT = Living Apart Together

Het Latten is ongekend populair. Nederland barst namelijk mensen die er een LAT relatie op na houden. Op 1 januari 2014 kende ons land maar liefst 3,3 miljoen ‘latters’. Jonge mensen kiezen er in beginsel voor om hun eigen woning aan te houden. Samenwonen komt later wel, zeggen ze. Wel zijn ze unaniem van plan in de toekomst een en hetzelfde huis te gaan dele met hun partner. Dit past ook in de planning om samen in het huwelijksbootje te stappen.

Single dertigers en veertigers

Van de singles tussen de 18 en 30 jaar heeft een derde een LAT relatie. Dertigers en veertigers gaan minder vaak een LAT relatie aan. Van hen woont een vierde op zichzelf tijdens een liefdesrelatie. Latters ouder dan 65 verkiezen een alles of niets scenario boven een LAT relatie. Slechts 1 op de 10 relaties in hun leeftijdscategorie woont ‘alleen, samen’.

Vrouw versus man

Vrouwen blijken liever te latten dan mannen. Twee derde van de ondervraagde vrouwen gaven aan graag in hun eigen woning te willen blijven wonen. Bij de mannen gaat het om slechts een derde. Ook opleiding speelt een rol. Hoogopgeleide singles hebben veel vaker een LAT relatie.

Vrijheid

Volgens het CBS kiezen mensen om verschillende redenen voor een LAT relatie. Zo geven latters aan zo lang en zo goed mogeljik van hun vrijheid te willen genieten: eigen huis, eigen regels. 15 procent van de singles geeft slechte ervaringen met het delen van een woning. Singles die net een scheiding achter de rug hebben gaan nog liever geen nieuw samenwoon-avontuur aan. Latters met kinderen houden het huishouden en hun relatie het liefst gescheiden. Als het de ware is, dan wacht hij of zij wel even zo is de gedachte.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?