wijnproeverij

Laten we proosten op het leven

In de maanden september tot en met oktober worden veel druiven geoogst en tot wijn verwerkt. Dat wordt op veel plaatsen gevierd door middel van festivals. Gezellig drinken, eten, dansen, slapen en dan de volgende dag weer van voren af aan beginnen. Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan zijn er in Frankrijk en Luxemburg in de maanden november en december  leuke wijnfestivals te bezoeken.

Wijnfestival in Nederland?

Vind je Frankrijk of Luxemburg te ver om een wijntje te gaan drinken? Kom dan 22 en 23 november naar het WineWeekend in De Broodfabriek in Rijswijk en duik in de wereld van de wijn. Op dit festival voor wijnliefhebbers zijn honderden wijnen te proeven bij diverse enthousiaste wijnimporteurs. Nog ruimte in het wijnrek? De wijn is te bestellen, vaak met flinke korting! Maar geen must. Zie het als een uitje.

En er is meer, zoals culinaire workshops, ontmoetingen met wijnmakers en demonstraties. Maak plannen voor je volgende wijnreis in het wijnreiscafé, shop lekker rond op de wijnboekenbeurs en de wijnveiling. Meer weten over wijnen? Met een mini-wijncursus en een wijnquiz kun je je kennis testen en vergroten. Een unieke plek voor singles om iemand tegen het lijf te lopen, om mogelijk samen een wijntje mee te testen.

Voor meer informatie: WineWeekend.

Liever iets met bubbels

Heb je liever iets met bubbels? Bezoek dan het champagnefeest in de regio Champagne-Ardenne. Dit staat te gebeuren op 12 t/m 14 december. De beroemde straat Avenue de Champagne ademt dit heerlijke bubbelvocht en kent beroemde merken, zoals de Moët & Chandon, Mercier and De Castellane. Ben je van plan te gaan, dan ben je zeker niet de enige. Vorig jaar kwamen er maar liefst 45.000 liefhebbers op dit feest af. Geniet van proeverijen, vuurwerkshows en wandel door de feestelijk versierde straten met kerstlichtjes. Het is een spectaculair festival om nooit meer te vergeten.

Voor meer info: Champagne feesten in Frankrijk

 Voor Champagne hoef je ook niet zo ver weg

“Stel je eens voor dat er een platform is, waarop we wijnen naar een hoger plan tillen, zonder dat het hoogdrempelig wordt. Een platform waar we evenementen organiseren, rondreizende tentoonstellingen aanbieden, masterclasses geven. Zodat we het bijzondere verhaal van iedere fles kunnen laten beléven.” Met het ontstaan van Liquid Art komt er van Europees champagne ambassadeur, topgastronoom en sommelier Niek Beute een droom uit.

Evenement van Liquid Art

Het eerste evenement van Liquid Art vindt plaats op 15 en 16 november in het mooie Scheepvaartmuseum en het thema is -vanzelfsprekend- champagne! Een twintigtal wijnen opgesteld in een expositie, begeleid door een audiotour. Bezoekers luisteren via hun smartphone naar informatie over de champagnes en kunnen alles nog een keer terug luisteren. Beeldfragmenten als achtergrond, een inleiding in het proces.  Net als in een expositie van een museum. Maar bij Liquid Art worden naast je ogen, je oren en je emoties ook je smaak geprikkeld. Want wijn moet natuurlijk geproefd worden.

Nederland aan de bubbels

Er zijn al plannen voor meer events, maar vanzelfsprekend draait deze eerste editie om champagne. Van grote meesters en klassieke werken tot street-art en opkomend talent. In de setting van het Scheepvaartmuseum wordt het expositiegevoel compleet gemaakt, of zoals Niek het zegt: “Liquid Art biedt inhoud, vermaak en ontspanning. Duik in de expositie, ontspan in de bar of verdiep jezelf tijdens een masterclass, allemaal in je eigen tempo.” Zij is razend enthousiast en hoopt Nederland zo aan te steken dat er ook op andere dagen dan 31 december een fles ontkurkt wordt.

Misschien moeten we eerst gaan voelen dat iedere dag een feest is, dan zou er in principe ook iedere dag een fles champagne op tafel kunnen komen. Laten we afspreken dat we daar aan gaan werken. Zodat we kunnen proosten op het leven.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag