wijnproeverij

Laten we proosten op het leven

In de maanden september tot en met oktober worden veel druiven geoogst en tot wijn verwerkt. Dat wordt op veel plaatsen gevierd door middel van festivals. Gezellig drinken, eten, dansen, slapen en dan de volgende dag weer van voren af aan beginnen. Klinkt je dat als muziek in de oren? Dan zijn er in Frankrijk en Luxemburg in de maanden november en december  leuke wijnfestivals te bezoeken.

Wijnfestival in Nederland?

Vind je Frankrijk of Luxemburg te ver om een wijntje te gaan drinken? Kom dan 22 en 23 november naar het WineWeekend in De Broodfabriek in Rijswijk en duik in de wereld van de wijn. Op dit festival voor wijnliefhebbers zijn honderden wijnen te proeven bij diverse enthousiaste wijnimporteurs. Nog ruimte in het wijnrek? De wijn is te bestellen, vaak met flinke korting! Maar geen must. Zie het als een uitje.

En er is meer, zoals culinaire workshops, ontmoetingen met wijnmakers en demonstraties. Maak plannen voor je volgende wijnreis in het wijnreiscafé, shop lekker rond op de wijnboekenbeurs en de wijnveiling. Meer weten over wijnen? Met een mini-wijncursus en een wijnquiz kun je je kennis testen en vergroten. Een unieke plek voor singles om iemand tegen het lijf te lopen, om mogelijk samen een wijntje mee te testen.

Voor meer informatie: WineWeekend.

Liever iets met bubbels

Heb je liever iets met bubbels? Bezoek dan het champagnefeest in de regio Champagne-Ardenne. Dit staat te gebeuren op 12 t/m 14 december. De beroemde straat Avenue de Champagne ademt dit heerlijke bubbelvocht en kent beroemde merken, zoals de Moët & Chandon, Mercier and De Castellane. Ben je van plan te gaan, dan ben je zeker niet de enige. Vorig jaar kwamen er maar liefst 45.000 liefhebbers op dit feest af. Geniet van proeverijen, vuurwerkshows en wandel door de feestelijk versierde straten met kerstlichtjes. Het is een spectaculair festival om nooit meer te vergeten.

Voor meer info: Champagne feesten in Frankrijk

 Voor Champagne hoef je ook niet zo ver weg

“Stel je eens voor dat er een platform is, waarop we wijnen naar een hoger plan tillen, zonder dat het hoogdrempelig wordt. Een platform waar we evenementen organiseren, rondreizende tentoonstellingen aanbieden, masterclasses geven. Zodat we het bijzondere verhaal van iedere fles kunnen laten beléven.” Met het ontstaan van Liquid Art komt er van Europees champagne ambassadeur, topgastronoom en sommelier Niek Beute een droom uit.

Evenement van Liquid Art

Het eerste evenement van Liquid Art vindt plaats op 15 en 16 november in het mooie Scheepvaartmuseum en het thema is -vanzelfsprekend- champagne! Een twintigtal wijnen opgesteld in een expositie, begeleid door een audiotour. Bezoekers luisteren via hun smartphone naar informatie over de champagnes en kunnen alles nog een keer terug luisteren. Beeldfragmenten als achtergrond, een inleiding in het proces.  Net als in een expositie van een museum. Maar bij Liquid Art worden naast je ogen, je oren en je emoties ook je smaak geprikkeld. Want wijn moet natuurlijk geproefd worden.

Nederland aan de bubbels

Er zijn al plannen voor meer events, maar vanzelfsprekend draait deze eerste editie om champagne. Van grote meesters en klassieke werken tot street-art en opkomend talent. In de setting van het Scheepvaartmuseum wordt het expositiegevoel compleet gemaakt, of zoals Niek het zegt: “Liquid Art biedt inhoud, vermaak en ontspanning. Duik in de expositie, ontspan in de bar of verdiep jezelf tijdens een masterclass, allemaal in je eigen tempo.” Zij is razend enthousiast en hoopt Nederland zo aan te steken dat er ook op andere dagen dan 31 december een fles ontkurkt wordt.

Misschien moeten we eerst gaan voelen dat iedere dag een feest is, dan zou er in principe ook iedere dag een fles champagne op tafel kunnen komen. Laten we afspreken dat we daar aan gaan werken. Zodat we kunnen proosten op het leven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.