goed slapen

Langslaper: dan ben je vast een vrouw

Voel jij je met enige regelmaat een echte schone slaapster? Heb jij vergeleken met je ex of nieuwe lover écht wat meer slaap nodig? Dat is helemaal niet zo vreemd blijkt. Want vrouwen hebben namelijk echt meer slaap nodig dan mannen.

Welterusten

Uit een studie is naar voren gekomen dat de vrouw meer slaap nodig heeft dan een man. Er werd onderzoek gedaan onder 210 mannen en vrouwen en daaruit bleek dat vrouwen sneller last hebben van gezondheidsproblemen door slaaptekort dan mannen zo valt te lezen op Beautify.

Stresslevel

Door de onderzoekers werd ontdekt dat vrouwen door een minder goede tot slechte nachtrust een hoger stressleven ontwikkelden. Dat is nog niet alles. Want een opgebouwd slaaptekort zorgt er ook voor dat vrouwen zich onaardiger opstellen tegenover de omgeving. Ook hebben ze een verhoogde kans op het krijgen van een depressie.

Herstel van de hersenen

Professor Jim Horne, directeur van Sleep Research Center at Loughborough University: ‘Één van de belangrijkste functies van slaap is het herstellen van de hersenen. Tijdens de slaap zorgt de cortex, het gebied van de hersenen dat staat voor herinneringen, taal en verwerking van dagelijkse indrukken. Logischerwijs hebben je hersenen meer te herstellen als je meer doet.’

Iets langer slapen

De hersenen van de vrouw zijn, hoe kan het ook anders, een stuk complexer dan die van de man. Vrouwen staan bekend om beter te kunnen multitasken, maar hierdoor hebben de hersenen van vrouwen nachts ook meer te verwerken. Het onderzoek wees uit dat vrouwen slechts twintig minuten meer slaap nodig hebben dan mannen. Toch maar een half uurtje eerder naar bed voortaan of… iets langer blijven liggen ?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!