verliefd

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in het buitenland. Vanzelfsprekend kun je dan je partner niet elke dag zien. Er worden tegenwoordig zelfs tv-shows gemaakt over dit fenomeen. Misschien is het totaal niets voor jou, of toch juist wel?

Voordelen van een relatie op lange afstand

De ene persoon vindt het prettig om 24 uur per dag samen te zijn met een partner. De ander moet hier juist absoluut niet aan denken en wil de relatie graag fris houden door elkaar af en toe te zien. Steeds minder mensen gaan samenwonen tegenwoordig. Het hebben en houden van een eigen plek wordt in de meeste gevallen pas opgegeven na een relatie die tenminste vijf jaar lang goed is. Het is voor de meeste mensen in een relatie prettig om niet te snel (en in sommige gevallen nooit) samen een huis te delen. Door te kiezen voor een relatie met een partner in het buitenland is dit uiteraard een eenvoudigere keuze, zeker bij een jonge relatie.

Relatie met iemand in een visumland

Wil je langere periodes met elkaar doorbrengen in het buitenland, bijvoorbeeld in het land waar jouw partner woont of oorspronkelijk vandaan komt? Dan is het handig om na te gaan of er sprake is van de noodzaak om een visum aan te vragen. Willen jullie na een bepaalde tijd trouwen? Dan kunnen daar bepaalde regels of wetten mee verbonden zijn die kunnen verschillen per land. In dat geval is het altijd goed om te rade te gaan bij jouw rechtsbijstandverzekering. Zo weet je wat jouw rechten en plichten zijn (en blijven).

Andere gewoontes en regels in andere landen

Ieder land heeft een eigen sfeer, een eigen cultuur en eigen gewoontes. Hoe zit dat met het land waar jouw partner vandaan komt of woont? Het kan interessant zijn om online of in boeken meer te ontdekken over het land van afkomst van jouw buitenlandse partner. Zo weet je wat meer over de lokale gewoontes. Liefde maakt blind zegt het spreekwoord, maar goede informatie en een duidelijk beeld is waardevol. Leer dus zoveel mogelijk over mogelijke cultuurverschillen. Wil je trouwen of voor een langere tijd naar het buitenland? Sluit dan in ieder geval een rechtsbijstandverzekering af.

Pluspunten van een buitenlandse relatie

Het kan erg prettig zijn om elkaar op bepaalde momenten in het jaar te zien en op bezoek te gaan bij elkaar. Zo houd je de relatie spannend en fris en heb je tevens jouw eigen leven thuis. Het contact via chat, Skype en na een reis is daarom extra leuk!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?