verliefd

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in het buitenland. Vanzelfsprekend kun je dan je partner niet elke dag zien. Er worden tegenwoordig zelfs tv-shows gemaakt over dit fenomeen. Misschien is het totaal niets voor jou, of toch juist wel?

Voordelen van een relatie op lange afstand

De ene persoon vindt het prettig om 24 uur per dag samen te zijn met een partner. De ander moet hier juist absoluut niet aan denken en wil de relatie graag fris houden door elkaar af en toe te zien. Steeds minder mensen gaan samenwonen tegenwoordig. Het hebben en houden van een eigen plek wordt in de meeste gevallen pas opgegeven na een relatie die tenminste vijf jaar lang goed is. Het is voor de meeste mensen in een relatie prettig om niet te snel (en in sommige gevallen nooit) samen een huis te delen. Door te kiezen voor een relatie met een partner in het buitenland is dit uiteraard een eenvoudigere keuze, zeker bij een jonge relatie.

Relatie met iemand in een visumland

Wil je langere periodes met elkaar doorbrengen in het buitenland, bijvoorbeeld in het land waar jouw partner woont of oorspronkelijk vandaan komt? Dan is het handig om na te gaan of er sprake is van de noodzaak om een visum aan te vragen. Willen jullie na een bepaalde tijd trouwen? Dan kunnen daar bepaalde regels of wetten mee verbonden zijn die kunnen verschillen per land. In dat geval is het altijd goed om te rade te gaan bij jouw rechtsbijstandverzekering. Zo weet je wat jouw rechten en plichten zijn (en blijven).

Andere gewoontes en regels in andere landen

Ieder land heeft een eigen sfeer, een eigen cultuur en eigen gewoontes. Hoe zit dat met het land waar jouw partner vandaan komt of woont? Het kan interessant zijn om online of in boeken meer te ontdekken over het land van afkomst van jouw buitenlandse partner. Zo weet je wat meer over de lokale gewoontes. Liefde maakt blind zegt het spreekwoord, maar goede informatie en een duidelijk beeld is waardevol. Leer dus zoveel mogelijk over mogelijke cultuurverschillen. Wil je trouwen of voor een langere tijd naar het buitenland? Sluit dan in ieder geval een rechtsbijstandverzekering af.

Pluspunten van een buitenlandse relatie

Het kan erg prettig zijn om elkaar op bepaalde momenten in het jaar te zien en op bezoek te gaan bij elkaar. Zo houd je de relatie spannend en fris en heb je tevens jouw eigen leven thuis. Het contact via chat, Skype en na een reis is daarom extra leuk!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.