Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefd
29 december 2019

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in het buitenland. Vanzelfsprekend kun je dan je partner niet elke dag zien. Er worden tegenwoordig zelfs tv-shows gemaakt over dit fenomeen. Misschien is het totaal niets voor jou, of toch juist wel?

Voordelen van een relatie op lange afstand

De ene persoon vindt het prettig om 24 uur per dag samen te zijn met een partner. De ander moet hier juist absoluut niet aan denken en wil de relatie graag fris houden door elkaar af en toe te zien. Steeds minder mensen gaan samenwonen tegenwoordig. Het hebben en houden van een eigen plek wordt in de meeste gevallen pas opgegeven na een relatie die tenminste vijf jaar lang goed is. Het is voor de meeste mensen in een relatie prettig om niet te snel (en in sommige gevallen nooit) samen een huis te delen. Door te kiezen voor een relatie met een partner in het buitenland is dit uiteraard een eenvoudigere keuze, zeker bij een jonge relatie.

Relatie met iemand in een visumland

Wil je langere periodes met elkaar doorbrengen in het buitenland, bijvoorbeeld in het land waar jouw partner woont of oorspronkelijk vandaan komt? Dan is het handig om na te gaan of er sprake is van de noodzaak om een visum aan te vragen. Willen jullie na een bepaalde tijd trouwen? Dan kunnen daar bepaalde regels of wetten mee verbonden zijn die kunnen verschillen per land. In dat geval is het altijd goed om te rade te gaan bij jouw rechtsbijstandverzekering. Zo weet je wat jouw rechten en plichten zijn (en blijven).

Andere gewoontes en regels in andere landen

Ieder land heeft een eigen sfeer, een eigen cultuur en eigen gewoontes. Hoe zit dat met het land waar jouw partner vandaan komt of woont? Het kan interessant zijn om online of in boeken meer te ontdekken over het land van afkomst van jouw buitenlandse partner. Zo weet je wat meer over de lokale gewoontes. Liefde maakt blind zegt het spreekwoord, maar goede informatie en een duidelijk beeld is waardevol. Leer dus zoveel mogelijk over mogelijke cultuurverschillen. Wil je trouwen of voor een langere tijd naar het buitenland? Sluit dan in ieder geval een rechtsbijstandverzekering af.

Pluspunten van een buitenlandse relatie

Het kan erg prettig zijn om elkaar op bepaalde momenten in het jaar te zien en op bezoek te gaan bij elkaar. Zo houd je de relatie spannend en fris en heb je tevens jouw eigen leven thuis. Het contact via chat, Skype en na een reis is daarom extra leuk!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

De aantrekkingskracht van de buitenlandse man

We zijn allemaal weleens een buitenlandse man tegengekomen waar we een...

Met deze super tips date en ontmoet jij singles in coronatijd

Zeker voor singles geen gemakkelijke tijd. Want hoe ontmoet je nu...

Erotisch flirten op afstand doe je zo

Nu we voorlopig nog even aangewezen zijn op onze online dating...

4 tips voor vijftig plus singles om elkaar virtueel te leren kennen

Hoe kijken alleenwonende Nederlandse vijftigplussers tegen online daten aan, nu fysiek...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie