Langeafstandlopers zijn goede bedpartners

Niet alleen op zoek naar een gezellig maatje maar ook naar een bedpartner waar je stomende seks mee kunt hebben? Kijk dan naar de vingers van je minnaar in wording. Is zijn ringvinger minstens even lang of langer dan zijn wijsvinger, dan heb je een goede vangst te pakken.

Bedsport

Wist je dat diezelfde vingerlengte eigenschap wordt toegeschreven aan langeafstandlopers? Die zouden dus ook uitstekende bedpartners zijn. Toegegeven, het klinkt allemaal wat vreemd en zelfs verwarrend. Maar zo ingewikkeld is het eigenlijk niet. Lange ringvinger = goede langeafstandloper = goede seks. Een blootstelling aan grotere hoeveelheden testosteron in de baarmoeder bij bepaalde mensen zou ervoor zorgen dat het uithoudingsvermogen zowel bij duursporten als bij de bedsport danig verlengd wordt. En dat laat zich uiterlijk zien in een lange ringvinger.

Testosteron

De studie die tot deze conclusie kwam vergeleek de vingerlengtes van marathonlopers, en vond een gemeenschappelijk kenmerk bij de snelste lopers, zowel bij mannen als bij vrouwen. Die snelle lopers hadden allemaal zo’n ringvinger die even lang of langer was dan hun wijsvinger. Daaropvolgend vonden ze nog een tweede kenmerk bij de mannen en vrouwen met een lange ringvinger, namelijk een hoog libido. Allebei zijn ze het gevolg van blootstelling aan hoge gehaltes testosteron in de baarmoeder, volgens de onderzoekers, wat ervoor zorgt dat deze mannen en vrouwen het zowel op de atletiekpiste als in bed langer kunnen volhouden. Stiekem al even naar je eigen vingers gekeken? Betrapt. In elk geval wel een handig middeltje om potentiële bedpartners op te selecteren.

Historische verklaring

Voor de sceptici omtrent dit onderzoek: er is een historische verklaring voor deze “langvingerige”, seksueel gedreven mensen. Onze voorvaderen hadden er alle baat bij om snel te kunnen lopen in hun zoektocht naar voedsel tijdens het jagen. De mannen die het snelste waren in lopen en voedsel vangen, werden gezien als een goede partij door de vrouwen. Vandaar dat ook hun seksuele drive hoog genoeg moest zijn, want die mannen waren de uitverkoren partners om je mee voort te planten.

Uithoudingsvermogen

Wie door de natuur niet gezegend is met een aanleg voor uithoudingsvermogen kan het zichzelf wel aanleren. Door veel te trainen en inspanningen te leveren, loop je met de nodige wilskracht misschien ooit wel een marathon. Hetzelfde geldt trouwens voor de bedsport: veel oefenen en moeite doen kan de gewenste resultaten opleveren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.