onzeker lichaamsbeeld

Lange relatie? Vermijd lastige onderwerpen!

Er zijn heel veel ‘trucjes’ om een lange relatie goed te houden. Eentje die nu wetenschappelijk is bewezen is het vermijden van moeilijke onderwerpen. 

Dat het ontwijken van moeizame onderwerpen een relatie staande houdt, wordt gesuggereerd door onderzoek uitgevoerd door psychologen van San Francisco State University. De resultaten van dit onderzoek werden gepubliceerd in het online-tijdschrift Journal of Marriage and Family, meldt Trouw.

Vermijdend gedrag

Voor het onderzoek werden gedurende 13 jaar 127 echtparen gevolgd. Gesprekken over heikele onderwerpen, zoals wie wat doet in het huishouden en waaraan wordt het inkomen uitgegeven, werden gefilmd. En wat bleek? In de loop der jaren gingen de stellen steeds vaker kiezen voor vermijdend gedrag als er een ruzie dreigde. Dit deden ze door over een ander onderwerp te beginnen. Opvallend was dat er geen verschil zat tussen mannen en vrouwen.

Escalatie

Wat je dan zou denken is dat het ’moeilijke’ onderwerp tussen hen in zou blijven hangen met een explosie tot gevolg. Maar niets is minder waar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat wie ouder wordt meer aan goede sfeer hecht en niet per se gelijk hoeft te krijgen.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.