lange relatie

Lange relatie gewoontes

Wanneer je net aan een relatie begint, doe je je uiterste best om in de smaak te vallen bij de ander. Om geen verkeerde indruk achter te laten, doe je jezelf mogelijk anders voor dan je eigenlijk bent. De vraag is of je dat na een tijdje nog steeds kunt volhouden of komt dan toch jouw ware jij boven drijven. Waarschijnlijk wel. Dat je na een tijdje je ware ik laat zien is natuurlijk alleen maar gezond. Je hele leven toneelspelen dat houdt niemand vol.

Je thuis voelen bij die ander

Een boer die je eerst krampachtig probeerde in te houden in de beginfase van een relatie, daar draai je in een lange relatie je hand niet meer voor om, bij wijze van spreken. Hopelijk doe je nog wel je hand voor je mond, of draai je op zijn minst je gezicht weg, als een boer je overvalt. Een boer in gezelschap laten dat is een voorbeeld van je thuis voelen bij diegene waar je bij bent. Of is het ook niet gewoon een teken van gemakzucht?

Respectloos gedrag uit liefde?

Zo zijn er nog een aantal acties die voor velen onder ons herkenbaar zullen zijn. Dit is eigenlijk best kwalijk. Naast het laten van een boer, zijn er nog zeker 9 andere zaken te noemen. Bij de meeste zul je denken, oh jeh, dat geldt ook voor mij. Het is niet verkeerd om er toch weer eens bij stil te staan. Dat het vaak niet echt respectvol is naar de ander en dat geldt twee kanten op. Het is toch raar dat je degenen die je het meest lief is, met enige mate van respectloosheid behandelt, alleen maar omdat je je thuis voelt bij de ander, of zal het zijn dat je niet meer je best hoeft de doen voor die ander omdat die toch al lang geleden voor jou gekozen heeft en jou maar moet nemen zoals je bent (geworden).

10 lange relatie gewoontes

Heb je ook wel eens stil gestaan hoe jullie gewoontes, die ontstaan zijn door jullie lange relatie, kunnen overkomen op buitenstaanders? Je kan hiervan zeggen dat dat jou niet boeit wat anderen denken, maar ook daar een keer bij stil staan is niet verkeerd. Het zal jullie (lange) relatie ten goede komen.

1. Samen douchen zonder doucheseks

Jij was eerst in de badkamer, maar hij sprong voor je onder de douche, dus ga je maar even naast hem onder de straal staan. Maar seks onder de douche, ho maar. Die kans nam je vroeger, maar nu niet meer. Jammer? Uit ervaring weet jij dat deze seks voor jou niet het gewenste resultaat oplevert. Maar vindt de ander dat ook en is die niet erg teleurgesteld?

2. Elkaars spullen in de badkamer gebruiken

Je kan boos worden omdat hij aan jouw dure shampoo heeft gezeten, maar stiekem vind je zijn scheerschuim beter ruiken. Wel altijd netjes afdrogen en stiekem terug in de kast zetten, anders mag je niet meer boos worden om die shampoo.

3. Snuffelen aan vuile kleren

“Liefje, kan ik deze nog aan, of is die voor de was?” Een liefdevol snuifje aan een vuil t-shirt van je wederhelft om een tweede mening te geven over de status van het ding.  We hebben het allemaal wel eens gedaan. Of we doen het ongeveer elke week, dat is ook oké.

4.  Even bellen op loopafstand

Het klinkt mogelijk lui, en dat is dan misschien ook zo. Bellen vanuit je bed, naar beneden of de tv iets zachter kan, omdat jij toch graag wil gaan slapen. Of wat dacht je van je partner bellen vanuit de woonkamer naar de keuken, waar de ander voor zich zelf een kopje koffie ging pakken.”Breng jij een glas mee uit de keuken, schat? Ik zit al lekker in mijn hoek op de bank.

5. Naar het toilet gaan met de deur open

Op de wc zitten met de deur wagenwijd open, dat moet je niet bedenken als je in den vreemde bij iemand naar toilet gaat. Maar thuis voelt dat heel anders. En trouwens je was een verhaal was nog niet klaar, dus dat wil je rustig kunnen verder vertellen terwijl je op het toilet zit. Win-winsituatie.

6. Romantische conversaties á la  boodschappenlijstjes

De laatste romantische sms? Dat moet toch al een paar maanden geleden zijn. Jullie sms-conversatie wordt gedomineerd door boodschappenlijstjes en de vraag of je moet wachten om te beginnen eten.

7. Samen liegen over “een afspraak”

Last-minute geen zin in de verjaardagsborrel van die gezamenlijke vriend? Als partners in crime verzorgen jullie elkaar een alibi voor de avond, zodat jullie met z’n tweetjes thuis een film kunnen kijken en van de popcorn kunnen schranzen in je thuispak. Niet netjes naar de jarige, maar soms goed voor jullie relatie. Wanneer je op je eigen verjaardag dan ook een keer niet zo veel aanloop hebt, dan weet je hoe dat komt.

8. Winden zonder sorry

Een windje kan je allemaal wel eens ontglippen. Maar zeg dan op zijn minst sorry. Vroeger op school kon je toch ook je best doen een windje in te houden of op je werk in een gesprek, doe je toch ook je uiterste best. Maar omdat je je bij elkaar op je gemak voelt, kun je gewoon maar winden waar de ander bij is. Ook hier zijn grenzen, die je jezelf moet stellen.

9. Koosnaampjes en geheime taal

Poepje, scheetje, honnepon of een eigen bedenksel. Leuk voor jullie twee, maar houd dit ook voor jullie tweetjes, want anders wordt het echt gênant.

10. Op de bank slapen

Dat je openlijk gaat vertellen dat jullie wel eens alleen slapen, dat doet bijna niemand, omdat het een soort van taboe is. En je wilt zeker niet dat één van je jaloerse vriendinnen er achter komt en je vriend en jou gaat proberen een hak te zetten. Maar mogelijk is het al gebeurd dat één van jullie beiden om welke reden dan ook een nachtje op de bank heeft geslapen. Zand er over, slaap er even een nachtje over en de volgende dag heb je weer om de onenigheid weg te kussen. Heerlijk trouwens, zo’n tweepersoonsbed voor jou alleen.

Lange relatie, laat maar

Heb je nog geen lange relatie gehad, laat je dan niet ontmoedigen door het gedrag dat mensen gaan vertonen wanneer ze al jaren samen zijn. Het lijken mogelijke rare zaken die stellen gaan doen, maar vaak hebben buitenstaanders daar meer last van dan de geliefden. Onder de geliefden heeft het juist de band versterkt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.