Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
seksuele intimidatie
4 oktober 2018

Landelijke actieweek tegen ongewenst seksueel gedrag gestart

In oktober is het precies een jaar geleden dat de #MeToo-beweging internationaal en in Nederland losbarstte. Heeft #MeToo ervoor gezorgd dat er werkelijk iets is veranderd? Veel te weinig, vindt Rutgers. Er is veel meer aandacht nodig voor de preventie van ongewenst seksueel gedrag en seksueel geweld. Daarom roept Rutgers van 6 t/m 12 oktober 2018 heel Nederland op om in actie te komen tegen ongewenst seksueel gedrag: van scholen tot gemeenten, van politiek tot poppodia, clubs en festivalorganisaties.

Ongewenst seksueel gedrag

Ongewenst seksueel gedrag komt nog veel te vaak voor. “Hoeveel indringende verhalen #MeToo ook losmaakt, de cijfers rondom seksueel geweld zijn niet nieuw”, zegt Ton Coenen, directeur Rutgers. In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen en bijna een vijfde van de mannen te maken met seksuele handelingen tegen hun wil. “Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin we ons samen inzetten om dit tegen te gaan. Seks is namelijk alleen leuk met wederzijdse instemming,” zegt Ton Coenen. Iedereen kan daarbij een rol spelen: van jongeren onderling en hun ouders tot de politiek, het onderwijs, poppodia en festivalorganisaties.

Publiekscampagne ‘Ben je oké?’

De landelijke actieweek start op 6 oktober met de lancering van de publiekscampagne ‘Ben je oké?’. Deze campagne maakt ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar tijdens concerten, op festivals en in de clubs. Rutgers slaat daarvoor de handen ineen met uitgaanslocaties uit heel Nederland, met de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), Celebrate Safe en Stichting NO THANKS!

Rutgers Dialoog

Op maandag 8 oktober 2018 organiseert Rutgers in Amsterdam de Johannes Rutgers Dialoog over de preventie van seksueel geweld: #EenJaarNa #MeToo. Wat heeft al die aandacht en bewustwording opgeleverd? Is er daadwerkelijk iets veranderd? Wat heeft de politiek tot dusver gedaan? Hoe zorgen we ervoor dat we over vijf jaar flink wat stappen verder zijn? Aan het woord komen onder andere Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid PvdA), Nevin Özütok (Tweede Kamerlid GroenLinks), Ellen Laan (hoogleraar seksuologie en psycholoog AMC) en Reint Jan Renes (Gedragswetenschapper Hogeschool Utrecht).

Activiteiten actieweek

Er vinden tijdens de actieweek veel meer activiteiten plaats die aandacht vragen voor het onderwerp ongewenst seksueel gedrag. Veel organisaties met wie Rutgers samenwerkt doen mee. Tijdens de landelijke actieweek staat elke dag een andere doelgroep in de spotlight: jongeren; onderwijs; politiek; ouders; gemeenten; en poppodia, festivals en clubs. Meer informatie staat op Rutgers Actieweek.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

De eerste namen voor Rock Werchter 2021 zijn bekend

Normaal zou afgelopen weekend het jaarlijkse muziekfestival Rock Werchter hebben plaatsgevonden,...

Door Corona getroffen Twentse ondernemingen slaan de handen ineen

Het resultaat is festiCamp, midden in de natuur van de Achterhoek....

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

koken & tafelen algemeen