lach op je gezicht

Lachen is een sociaal smeermiddel

Wanneer vinden mensen je aardig? Vriendelijk doen brengt je al een eind op gang. Maar er zijn nog wel een aantal tips als je ervoor wilt zorgen dat je aardig gevonden wordt. Altijd prettig, maar wanneer je een nieuwe relatie wilt opbouwen, is het extra handig. Een van de tips is dat een lach op je gezicht wonderen doet.

Lachen is een sociaal smeermiddel

Ben je van jezelf niet zo’n lachebek dan is het nog geen probleem om aardig gevonden te worden. Je lach hoeft namelijk niet echt te zijn. In een experiment moest een tekst voorgelezen worden door een echte lacher, een neplacher en iemand die niet lachte. De mensen werden daarna beoordeeld en alle lachers werden aardig gevonden ook al was een neplach gezien. Lachen lijkt te dienen als een sociaal smeermiddel. Iemand die naar jou lacht laat zien dat hij jou leuk vindt. Zo iemand wordt door jou ook automatisch leuk gevonden.

Kleed je gepast

Om in de smaak te vallen bij nieuwe mensen moet je jezelf kleden zoals zij dat doen. Ben je te netjes gekleed dan achten ze jou intelligenter en succesvoller. In casual kleding wordt je vriendelijk ingeschat. Waarschijnlijk omdat veel mensen zelf casual gekleed gaan. Iemand die op ons lijkt, vinden we over het algemeen aardiger dan iemand die niet op ons lijkt.

Denk aardig over anderen

Wanneer je bedenkt dat anderen jou aardig vinden, dan is de kans groot dat dit ook zo is. Het blijkt dat wanneer we er achter zijn gekomen dat jouw gesprekspartner jou aardig vindt, dat je zelf ook op vriendelijker toon gaat spreken. Het blijkt dat je het vervolgens minder vaak oneens bent met de ander, meer persoonlijke zaken vermeldt en op vriendelijkere toon spreekt. Wanneer je namelijk denkt dat iemand jou aardig vindt, ga jij aardiger doen en die persoon tegenover jou ervaart hetzelfde.

Vraag een gunst

Normaal gesproken doen we vooral aardig tegen mensen die we leuk vinden. Maar als we iets aardigs voor een onbekende doen, bestempelen we die persoon ook automatisch als vriendelijk. Anders zou ons denkbeeld immers niet bij ons gedrag passen. Durf dus gerust om een gunst te vragen. Het maakt je kwetsbaar en dat maakt je meer toegankelijk.

Maak jezelf mooi

Mensen die er mooi uitzien worden goede eigenschappen toebedeeld, zoals aardiger zijn. Heb je je uiterlijk niet mee? Enig oplapwerk kan een positief effect hebben hoe mensen jou beoordelen. Dames na een facelift worden vrouwelijker en aantrekkelijker gevonden. Waarschijnlijk door omhoog krullende mondhoeken krijgen mensen een vriendeljker  uitstraling.

Vrouwen ogen vriendelijker

Jammer voor mannen, maar vrouwen komen nu eenmaal aardiger over. Aardig zijn en barmhartig hoort nu eenmaal meer bij het vrouwelijk geslacht.. Vrouwen neigen bij acute stress sneller naar zorgzaamheid en het bevorderen van sociale banden dan mannen.Van vrouwen wordt het eerder geaccepteerd dat ze sympathie en andere vriendelijke eigenschappen tonen. Daarom hebben vrouwen beter geleerd deze emoties te communiceren. Dat wil niet zeggen dat vrouwen diep van binnen écht aardiger zijn. Maar vrouwen ogen dus vooral vriendelijker.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.