lach op je gezicht
25 July 2017

Lachen is een sociaal smeermiddel

Wanneer vinden mensen je aardig? Vriendelijk doen brengt je al een eind op gang. Maar er zijn nog wel een aantal tips als je ervoor wilt zorgen dat je aardig gevonden wordt. Altijd prettig, maar wanneer je een nieuwe relatie wilt opbouwen, is het extra handig. Een van de tips is dat een lach op je gezicht wonderen doet.

Lachen is een sociaal smeermiddel

Ben je van jezelf niet zo’n lachebek dan is het nog geen probleem om aardig gevonden te worden. Je lach hoeft namelijk niet echt te zijn. In een experiment moest een tekst voorgelezen worden door een echte lacher, een neplacher en iemand die niet lachte. De mensen werden daarna beoordeeld en alle lachers werden aardig gevonden ook al was een neplach gezien. Lachen lijkt te dienen als een sociaal smeermiddel. Iemand die naar jou lacht laat zien dat hij jou leuk vindt. Zo iemand wordt door jou ook automatisch leuk gevonden.

Kleed je gepast

Om in de smaak te vallen bij nieuwe mensen moet je jezelf kleden zoals zij dat doen. Ben je te netjes gekleed dan achten ze jou intelligenter en succesvoller. In casual kleding wordt je vriendelijk ingeschat. Waarschijnlijk omdat veel mensen zelf casual gekleed gaan. Iemand die op ons lijkt, vinden we over het algemeen aardiger dan iemand die niet op ons lijkt.

Denk aardig over anderen

Wanneer je bedenkt dat anderen jou aardig vinden, dan is de kans groot dat dit ook zo is. Het blijkt dat wanneer we er achter zijn gekomen dat jouw gesprekspartner jou aardig vindt, dat je zelf ook op vriendelijker toon gaat spreken. Het blijkt dat je het vervolgens minder vaak oneens bent met de ander, meer persoonlijke zaken vermeldt en op vriendelijkere toon spreekt. Wanneer je namelijk denkt dat iemand jou aardig vindt, ga jij aardiger doen en die persoon tegenover jou ervaart hetzelfde.

Vraag een gunst

Normaal gesproken doen we vooral aardig tegen mensen die we leuk vinden. Maar als we iets aardigs voor een onbekende doen, bestempelen we die persoon ook automatisch als vriendelijk. Anders zou ons denkbeeld immers niet bij ons gedrag passen. Durf dus gerust om een gunst te vragen. Het maakt je kwetsbaar en dat maakt je meer toegankelijk.

Maak jezelf mooi

Mensen die er mooi uitzien worden goede eigenschappen toebedeeld, zoals aardiger zijn. Heb je je uiterlijk niet mee? Enig oplapwerk kan een positief effect hebben hoe mensen jou beoordelen. Dames na een facelift worden vrouwelijker en aantrekkelijker gevonden. Waarschijnlijk door omhoog krullende mondhoeken krijgen mensen een vriendeljker  uitstraling.

Vrouwen ogen vriendelijker

Jammer voor mannen, maar vrouwen komen nu eenmaal aardiger over. Aardig zijn en barmhartig hoort nu eenmaal meer bij het vrouwelijk geslacht.. Vrouwen neigen bij acute stress sneller naar zorgzaamheid en het bevorderen van sociale banden dan mannen.Van vrouwen wordt het eerder geaccepteerd dat ze sympathie en andere vriendelijke eigenschappen tonen. Daarom hebben vrouwen beter geleerd deze emoties te communiceren. Dat wil niet zeggen dat vrouwen diep van binnen écht aardiger zijn. Maar vrouwen ogen dus vooral vriendelijker.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je zelfvertrouwen vergroten voor na de lockdown: 7 tips

De pandemie heeft onze ‘normale’ routine van dag tot dag beëindigd...

Weer aan de slag na de zomervakantie; zo blijf je relaxed

Heb je nog wat moeite om je draai weer te vinden...

Datingapp The Inner Circle: niet voor de elite

Op datingapp The Inner Circle kom je enkel singles tegen die...

Hilarische tv-serie over de hete hangijzers van nu

Het nieuwe NTR-programma Nieuw Zeer van Niek Barendsen is een scherpe,...

Aan deze 5 kenmerken herken jij de geslaagde date

Heb je wat hulp nodig bij het herkennen van een echt...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie