soofie

Laat zien dat je in de smaak valt

Wanneer mensen kiezen voor een partner, dan wordt ervan uit gegaan dat ze dit onafhankelijk doen en zelf die beslissing nemen. Dit standpunt wordt de laatste 30 jaar uitgedragen. Er zijn echter veel aanwijzingen dat beslissingen over met wie je een relatie aangaat zeker niet zomaar gemaakt worden. Er is steeds meer bewijsmateriaal voor deze overweging.

Kopieergedrag

Het kopiëren van partners is een term die beschrijft dat individuen kiezen voor een bepaalde partner op basis van wat ze bij anderen zien. Door te kopiëren wat ze bij anderen zien, betekent een soort goedkeuring. Als iets voor jou goed is, dan zal het voor mij ook goed zijn.

Stel je een vrouw voor die een bar binnenloopt en zij ziet twee mannen staan. De ene staat in zijn eentje in een hoek, de ander heeft zijn arm om een aantrekkelijke vrouw geslagen, vermoedelijk zijn vriendin.  Onbewust gaat de vrouw nadenken over deze twee mannen. Ze denkt niet in eerste instantie om contact te maken met de man die alleen staat. Niet in de trend van die man is single en bereikbaar. Nee, het denken gaat anders. Die ander man met vriendin heeft voor haar reeds bewezen over capaciteiten te beschikken om aan een vriendin te komen. Zo’n man met vrouw krijgt bij voorbaat positieve eigenschappen doe bedeeld. En wanneer die man ze richting die vriendin toont, zou dat ook richting jou kunnen.

Het Trouwring Effect

Het Trouwring Effect verwijst naar het idee dat mannen door het dragen van een trouwring meer de neiging hebben om door vrouwen leuk gevonden te worden, dan mannen die het geen trouwring dragen. De redenering hierachter is vrij simpel, namelijk dat een getrouwde man uitspreekt dat hij al eens in staat geweest is een vrouw aan de haak te slaan, dus dat het wel goed zit met hem. Een ongehuwde man kan natuurlijk goed zijn in veel zaken, maar hij is nog niet in staat geweest in een huwelijk te treden. Lijkt op een soort falen tot nu toe.

Dit Trouwring Effect is een aantal keren onderzocht. Sommigen onderzoekers hebben inderdaad gevonden dat mannen met een trouwring meer in de smaak vallen bij vrouwen dan alleenstaande mannen , maar iets vaker is toch het tegenovergestelde gevonden. Er wordt gesuggereerd dat door de sociale monogame samenleving bijna alle mannen toch uiteindelijk aan een partner komen, ook al lijken ze niet zo indrukwekkend. Er zijn natuurlijk ook mannen die in staat zijn te doen alsof iemand bij hem hoort en dat beeld is voor vrouwen al belangrijker dan de echte waarheid.

Aantrekkelijkheid van hoogste belang

In eenvoudige termen, vrouwen hebben de neiging om te worden aangetrokken tot mannen die geliefd zijn bij andere aantrekkelijke vrouwen.

Het kopieer gedrag is naast het fysiek aantrekkelijk ook gebaseerd op andere signalen.  Vrouwen willen ook zo zijn als die vrouw die al met die man staat te praten. Belangrijk is wel dat er gelachen wordt, of een glimlach getoond wordt. Bij het zien van een neutraal gezicht wordt de neiging tot  imitatie minder. Hoe mooier of aantrekkelijker de vrouw in gesprek of in contact met de man gevonden wordt, des te sterker is het kopieer gedrag.

Laat zien dat je in de smaak valt

Mannen waarvan duidelijk is dat ze bij vrouwen in de smaak vallen, vallen vervolgens bij andere vrouwen in de smaak.

Mannen die op zoek zijn naar een vriendin, doen er goed aan om zich te omgeven met aantrekkelijke vrouwen. Al is het bij wijze van spreken je zus of een goede vriendin, dat weten de andere vrouwen niet, maar ze zien alleen dat jij in staat bent je te omringen met mooie vrouwen.  Dan wordt je vanzelf gewild.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam