Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Reizen singles India
22 augustus 2018

Laat je verrassen door de intense diversiteit van India

India is een kleurrijke bestemming waar alle zintuigen geprikkeld worden. Van de Himalaya tot zandduinen en van hindoegoden tot islamitische tempels. Ontdek rijke culturele historie, diverse unieke landschappen en ervaar de Indiase wellnessmogelijkheden.

Van Himalaya gebergte tot tropische standen

India is bijna tachtig keer groter dan Nederland. Het Aziatische land heeft dan ook een grote verscheidenheid aan landschappen, culturen en religies. Iedere bezoeker komt tijdens een reis naar India gegarandeerd in aanraking met deze diversiteit. In het noorden van India verrijzen de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, in het zuiden liggen paradijselijke stranden. Tussen deze uitersten bevinden zich landschappen die variëren van groene laaglanden en tropische wouden tot dorre woestijnen. Goa en Kerala zijn bekende strandbestemmingen en de tropische eilanden zijn geliefd voor huwelijksreizen en relaxvakanties.

Beste reistijd

India ligt in Zuid-Azië, op circa acht uur vliegen van Nederland. Delhi is de hoofdstad, andere grote steden zijn Mumbai (voormalig Bombay), Kolkata (Calcutta), Chennai, Bengaluru (Bangalore) en Hyderabad (Haiderabad). Door de grootte van het land kent India grote klimatologische verschillen. In het noorden kan het ijskoud worden, in het zuiden bloedheet. Houd tussen juni en september rekening met de moesson. De beste reisperiode is van oktober tot februari.

Gouden driekhoek

In het noorden van India is de ‘gouden driehoek’ de grootste trekpleister. In deze regio bevinden zich drie van India’s belangrijkste toeristische bestemmingen: Delhi, Agra en Jaipur. De gehele driehoek is binnen een week te bezichtigen. Aan de westkust zijn miljoenenstad Mumbai en strandbestemming Goa aanraders en in het zuiden bevinden zich onder meer Hyderabad, Bangalore en Chennai, vanwaar diverse toeristische highlights te bezoeken zijn.

Groepsreizen India

Staat een reis door het schitterende en veelzijdige India al langer op je verlanglijstje? Dan is dit misschien wel het moment om van je droom realiteit te maken. Niet alleen op reis? Boek dan een van de prachtige rondreizen door India met een groep. Je kunt terecht bij een van onderstaande reisorganisaties, gespecialiseerd in singlereizen en groepsreizen: ShoestringKras ReizenSawadeeFox Reizen of Djoser.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Leuke singlereizen voor vijftigplussers

Gek op reizen. Je bent een jaar of vijftig, barst van...

6 tips voor duurzaam reizen

Verre oorden verkennen is leuk, maar heeft ook een impact op...

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er...

Met singles op vakantie de natuur in!

Ga met andere singles gezellig op een ongedwongen manier op vakantie...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie