ochtendhumeur

Laat je ochtendhumeur buiten de deur

Elke werkdag is het weer opnieuw raak. Opstaan en op gang komen, het lijkt maar niet zonder mokken en zuchten te lukken. Hoewel je vooral last hebt van alles en iedereen om je heen, heb je toch ook wel last van jezelf. Ga het jezelf iets minder moeilijk maken. Met deze tips houd je jouw ochtendhumeur buiten de deur.

Laat je ochtendhumeur buiten de deur

Herken je het dat je in de ochtend al meer dan genoeg hebt aan jezelf? Dat de aanwezigheid van anderen je zeker niet vrolijk maken maar vooral in de weg zitten? En was je voornemens daar in het nieuwe jaar aan te gaan werken? DOE DAT DAN OOK! Een ochtendhumeur daar moet je jezelf tegen verzetten, die moet je gewoon niet toelaten. Die hoort buiten bij het afval. Maar ja wanneer je je er al jaren niet genoeg tegen verzet hebt, kan het wel eens hardnekkig een deel van jou zijn geworden. STOP ERMEE! Niemand zit te wachten op jouw ochtendhumeur. Jij zelf waarschijnlijk nog het minst. Enkele tips om mee te beginnen.

1. Ga 5 minuten mediteren

Denk je bij mediteren meteen, dat gaat het niet worden, stop dan maar met lezen. Je moet zelf wel iets willen veranderen aan je zelf. Want wil je nu wel of niet iets doen aan je ochtendhumeur? In plaats van je wekker op snooze te zetten om je vervolgens nog eens om te draaien, stellen we voor dat je rechtop in bed gaat zitten. Je hoeft nog nergens heen, alleen de eerste vijf minuten van de dag nemen om alle gedachten die nu al door je kop razen te observeren. En alle gedachten mogen er zijn, je probeert ze alleen maar op te merken. Weinig gedachten, maar vooral veel emotie? Observeer dan vijf minuten je gevoelens zonder iets te willen veranderen. En als na vijf minuten je wekker weer gaat, sta dan op!

2.  Benoem 3 fijne zaken

Normaal sta je op en denk je dat alles tegen zit, elke ochtend weer. STOP!  Als je goed kijkt zit er echt veel mee. Je kleren ruiken lekker fris, er komt warm water uit de douche, de hond staat blij naar je te kwispelen, de koffie smaakt goed, de kinderen zien er opgewekt uit. Benoem elke ochtend drie dingen die je fijn vindt. Door je aandacht te richten op dingen die prettig zijn, zal je stemming waarschijnlijk wat lichter worden.

3. Ontbijt op je gemak

Niets zo fijn als de rust pakken om te ontbijten. Ga er bij zitten en maak er een moment voor jezelf van. Proef bewust wat je eet en kauw met aandacht. Heus, staand eten maakt niet dat je sneller eet, wel dat je je gehaast voelt. Vertraag bewust, al is het maar voor een paar minuten.

4.  Benut je reistijd

Wanneer je reist met openbaar vervoer of met een auto, heb je niet alles in de hand. Geef je dan ook over aan het lot. File of vertraging van de trein is niet meer jouw verantwoordelijkheid. Dus hoe lang of kort je reistijd naar je werk ook is, zie elke minuut als een cadeautje voor jezelf om op gang te komen. Adem rustig in en uit en geef je over aan het reizen.

5. Kijk om je heen

Weet jij waar in de straat de zon opkomt? Of waar je de maan ’s ochtends het beste kunt zien? Is het je wel eens opgevallen hoe prachtig de lucht van kleur verandert als het langzaam volledig licht wordt? Neem elke ochtend even de tijd om je te verwonderen over wat er allemaal te zien is in de lucht en om je heen.

6.  Ga op tijd naar bed

Soms is voorkomen beter dan genezen. Zorg dat je op tijd gaat slapen, want niets is zo funest voor je humeur als een te korte nachtrust.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.