gelukkig zijn
23 May 2017

Laat je geluk niet van anderen afhangen

Of je nu een relatie hebt of alleen bent, of je kinderen hebt of niet, jij zelf bent degene die bepaalt of je gelukkig bent. Je moet niet toelaten dat andere mensen door hun doen en laten jou in de weg zitten. En het is inderdaad meer dat je geraakt wordt door wat er gelaten wordt, dan door wat er gedaan wordt.

Verlangens en verwachtingen

Jij staat vast ook versteld van je zelf wat jou raakt, waar je van aangedaan kunt zijn. Dat heeft alles te maken met verlangens en verwachtingen. Jij had dan iets anders verwacht, iets wat je eigenlijk normaal vindt van een ander, maar wat dan niet gebeurt. Ja, ik zou dingen anders doen. Ik zet mezelf bijna nooit op de eerste plaats, wat veel andere mensen wel doen.

De wereld draait om hen

Wat mij kan raken is het niet voelen van betrokkenheid van mensen die dichtbij staan. Dat ze niet op je feestje komen omdat ze geen zin hebben. Dat ze vooral aan zichzelf denken. Dat de wereld van anderen vaak alleen om hen draait. Dat mensen niet een beetje flexibel zijn, om jou te behagen, terwijl jij altijd klaarstaat. Hoe meer je dat jezelf inprent hoe harder je het gaat voelen.

Blij zijn om wat je zelf bent

In het weekend had ik lekker gewerkt aan een foto opdracht en op weg naar huis bedacht ik me dat ik anderen niet nodig heb om blij te zijn. Ik moet vooral blij zijn om wat ik zelf ben, om wat ik zelf aan het doen ben, om waar ik zelf van geniet. Het is voor andere mensen eerder jammer dat ze niet aanhaken aan blije mensen. Je wordt namelijk blij wanneer je om je heen mensen hebt die goed in hun vel zitten, die ook leuke dingen doen.

Handhaaf jouw manier van zijn

Misschien moet je dus het verlangen los laten dat je zou willen dat bepaalde personen meer hun eigen ik soms naar achteren schuiven. Dat zijn nu eenmaal andere mensen, die alles op hun eigen manier doen. Je hoeft niet de verwachting los te laten, maar wel het verlangen dat ze het op jouw manier gaan doen. Wat je vooral wel moet blijven doen is jouw manier van zijn handhaven. Blijf blij, doe waar jij blij van wordt, doe zoals jij bejegend wilt worden. Daar heb je anderen niet voor nodig. Ook niet voor jouw geluk.

Jij bent degene die bepaalt of je gelukkig bent, dat moet je niet van anderen laten afhangen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

Single met de kerst: vijf redenen om blij te zijn

Hoewel kerst erg draait om het samenzijn van geliefden en mensen...

Happy selfies op Instagram na relatiebreuk helpt je niet vooruit

Is het een goed idee om enorm veel gelukkige kiekjes van...

Met deze vijf tips ga je samen met je reismaatje een toffe vakantie tegemoet

Een reismaatje vinden lijkt eenvoudig. Maar er ontstaan heel wat ruzies...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie