gelukkig zijn

Laat je geluk niet van anderen afhangen

Of je nu een relatie hebt of alleen bent, of je kinderen hebt of niet, jij zelf bent degene die bepaalt of je gelukkig bent. Je moet niet toelaten dat andere mensen door hun doen en laten jou in de weg zitten. En het is inderdaad meer dat je geraakt wordt door wat er gelaten wordt, dan door wat er gedaan wordt.

Verlangens en verwachtingen

Jij staat vast ook versteld van je zelf wat jou raakt, waar je van aangedaan kunt zijn. Dat heeft alles te maken met verlangens en verwachtingen. Jij had dan iets anders verwacht, iets wat je eigenlijk normaal vindt van een ander, maar wat dan niet gebeurt. Ja, ik zou dingen anders doen. Ik zet mezelf bijna nooit op de eerste plaats, wat veel andere mensen wel doen.

De wereld draait om hen

Wat mij kan raken is het niet voelen van betrokkenheid van mensen die dichtbij staan. Dat ze niet op je feestje komen omdat ze geen zin hebben. Dat ze vooral aan zichzelf denken. Dat de wereld van anderen vaak alleen om hen draait. Dat mensen niet een beetje flexibel zijn, om jou te behagen, terwijl jij altijd klaarstaat. Hoe meer je dat jezelf inprent hoe harder je het gaat voelen.

Blij zijn om wat je zelf bent

In het weekend had ik lekker gewerkt aan een foto opdracht en op weg naar huis bedacht ik me dat ik anderen niet nodig heb om blij te zijn. Ik moet vooral blij zijn om wat ik zelf ben, om wat ik zelf aan het doen ben, om waar ik zelf van geniet. Het is voor andere mensen eerder jammer dat ze niet aanhaken aan blije mensen. Je wordt namelijk blij wanneer je om je heen mensen hebt die goed in hun vel zitten, die ook leuke dingen doen.

Handhaaf jouw manier van zijn

Misschien moet je dus het verlangen los laten dat je zou willen dat bepaalde personen meer hun eigen ik soms naar achteren schuiven. Dat zijn nu eenmaal andere mensen, die alles op hun eigen manier doen. Je hoeft niet de verwachting los te laten, maar wel het verlangen dat ze het op jouw manier gaan doen. Wat je vooral wel moet blijven doen is jouw manier van zijn handhaven. Blijf blij, doe waar jij blij van wordt, doe zoals jij bejegend wilt worden. Daar heb je anderen niet voor nodig. Ook niet voor jouw geluk.

Jij bent degene die bepaalt of je gelukkig bent, dat moet je niet van anderen laten afhangen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.